Триває організована МІОК Львівської політехніки Десята Міжнародна літня школа «Крок до України»

МІОК Львівської політехніки
 Літня школа україністики «Крок до України»

3 липня 2017 року у Львові розпочалася Десята Міжнародна літня школа україністики «Крок до України». Організатор школи – Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка».

Щоденник Х Літньої школи «Крок до України»

  1. Х Літня школа україністики «Крок до України» розпочала свою роботу. Сьогодні ми познайомилися із нашими чудовими учасниками з Канади, Сполучених Штатів Америки, Великої Британії, Нідерландів, Росії та Чехії. Після офіційної церемонії відкриття, яка відбулася у Міжнародному інституті освіти, культури та зв’язків з діаспорою, студенти склали тест і розпочали працювати у групах відповідно до мовного рівня. Попереду щоденний інтенсивний курс з української мови та цікаві заняття з української культури.
  2. Наша Літня школа набирає обертів. У вівторок, 4 липня, студенти провели перший повний 4-годинний цикл занять інтенсивного курсу української мови. Після цього ми разом знайомилися з історією традиційних львівських пряників «Юрашків», а також спробували самостійно їх розмалювати. Було весело і пізнавально.
  3. Літня школа триває, і ми все більше занурюємося в атмосферу Львова. У середу, 5 липня, ми відвідали домівку Івана Франка. Вислухали екскурсію і довідалися багато цікавого про найвидатнішого нашого львів’янина.
  4. Четвертий день Літньої школи випав на давньоукраїнське свято Івана Купала, тож в цей день ми знайомилися з українською традиційною архітектурою та культурою у Музеї народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького, відвідали також Сад світового українства, висаджений у 2010 році нашим інститутом. А з самими традиціями святкування Івана Купала познайомилися у парку Горіховий гай, де відбувалися основні львівські святкування.
  5. Разом із п’ятим днем навчання завершився перший навчальний тиждень Літньої школи. Студенти вже вивчили багато, але головні успіхи ще попереду. У завершальний день тижня відвідали Львіварню – один з найновіших музейно-культурних центрів Львова, створений при Львівській пивоварні. З експозиції Львіварні довідалися багато фактів не лише з історії пивоваріння, але й з історії Львова. Ну, і звісно, був час для відпочинку після важкого тижня.
  6. Під час Літньої школи «Крок до України» намагаємося знайомити учасників з культурою і мистецтвом не лише західної частини України, а й Центру і Сходу. Другий тиждень літньої школи ми розпочали з майстер-класу з виготовлення української іграшки у техніці мотанка, який провела майстриня із Харкова Оксана Менткевич.
  7. Дев’ятий день Літньої школи ознаменувався тим, що ми збагатили наші знання і кулінарні вміння на дуже важливу для українців тему. Вперше за всю історію школи відбувся майстер-клас із приготування вареників. І це був, без сумніву, один з найкращих майстер-класів! Трудилися всі, довідалися багато нових слів, а вареники вдалися дуже смачні. Дякуємо Марічці Шинкарчук за цікаве навчання і за море позитиву. Після такого майстер-класу наші учасники стали ще на крок ближчими до України.
 Літня школа україністики «Крок до України»  Літня школа україністики «Крок до України»  Літня школа україністики «Крок до України»  Літня школа україністики «Крок до України»  Літня школа україністики «Крок до України»  Літня школа україністики «Крок до України»