Торік у Львівській політехніці запрацювала нова програма – Visiting professor («Візит-професор»)

Ірина Мартин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Програма Visiting professor у Львівській політехніці

Програма спрямована на залучення відомих науковців та висококваліфікованих фахівців до викладів, тривалістю не менше 60 годин.

За цією програмою у 2020 році в нашому університеті очно і дистанційно прочитали свої лекції 10 іноземних візит-професорів.

Окремі кафедри Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології, Інституту гуманітарних та соціальних наук, Інституту права, психології та інноваційної освіти також активізувалися запрошувати іноземних професорів на викладання різних фахових дисциплін. До того ж студенти могли відвідувати й факультативні курси. Скажімо, в Інституті сталого розвитку ім. В. Чорновола іноземні професори зорганізували студентам факультативний курс «Продовольча безпека», а в Інституті механічної інженерії та транспорту – «Європейський досвід зварювання при спорудженні та ремонті трубопроводів».

За умови успішного завершення такого навчання їхні результати впишуть у додаток до диплома.

Закордонні університети також запрошували висококваліфікованих фахівців Львівської політехніки читати дисципліни їхнім студентам різних спеціальностей. Таким чином 27 професорів-політехніків очно і дистанційно викладали в освітніх закладах різних країн.