Театр імені Юрія Дрогобича показав у Науково-технічній бібліотеці Університету виставу «Ніч Гельвера»

Юлія Лазаренко, студентка кафедри журналістики та засобів масової комунікації
Фото з вистави

17 березня 2023 року в приміщенні Науково-технічної бібліотеки Львівської політехніки відбулася вистава театру імені Юрія Дрогобича «Ніч Гельвера».

Режисер Олександр Король пояснив головні акценти сюжету: соціальна адаптація, проблема відмови матері від дитини, труднощі психічнохворих людей, які не вміють давати собі раду в сучасному світі і стають вигнанцями в суспільстві. Головна думка вистави – те, що слабкість духу і небажання боротися з життєвими проблемами призводять до невідворотних негативних наслідків.

Упродовж усієї вистави ми спостерігаємо за двома головними героями, яких звела доля, – це Карла, яку втілила на сцені артистка Алла Латишева-Крук, і тридцятирічний Гельвер, якого зіграв артист Юрій Федчук. Події відбуваються на території Німеччини в часи Другої світової війни, коли євреї зазнавали фізичного та морального насильства з боку Третього Рейху.

Особливою деталлю в цій виставі став металевий куб, що відігравав роль кімнати зі столом і стільцями. Це таке своєрідне уособлення клітки для людини. Сам простір на сцені був деталізований різноманітними повсякденними побутовими речами: валізи, сумки, папки, коробки – все, що є у стандартній комунальній квартирі.

Дякуємо театру імені Юрія Дрогобича за таку сильну й емоційно насичену виставу, після якої ще довго перебуваєш у роздумах, пов’язуючи тодішні події із сьогоденням.

Фото з вистави Фото з вистави Фото з вистави Фото з вистави Фото з вистави Фото з вистави