Студенти груп МВ-22 та МВ-24 відвідали Музей-меморіал «Тюрма на Лонцького»

Кафедра УМ Львівської політехніки
на екскурсії

60 років тому був підступно вбитий Степан Бандера – ідеолог і теоретик українського націоналістичного руху ХХ століття. У памʼять про окупаційні режими студенти груп МВ-22 та МВ-24 (9 жовтня та 17 жовтня) з доцентом катедри української мови О. Р. Микитюк відвідали музей-тюрму на Лонцького. Гаслом стали такі слова: «Якщо завтра на зміну большевизмові прийде інша форма російського імперіялізму, то він так само насамперед звернеться всіма своїми силами проти самостійности України, на її поневолення. Російський народ, як і досі, буде нести той імперіялізм, робити все, щоб тримати Україну в поневоленні» (Степан Бандера).

Студенти про музей

  • «Я зрозуміла, наскільки важливим є знання минулого» (Сенкальська Марта, МВ-24).
  • «Найбільше мене вразив німецький фільм 1941 року. Під час перегляду якого очі вкриваються сльозами» (Герич Роман, МВ-24).
  • «Ми відчули атмосферу того часу, бо побачили умови, у яких перебували політичні вʼязні» (Лендел Еліза, МВ-24).
  • «На мою думку, кожен свідомий українець має відвідати це місце, бо історію України мають знати всі українці» (Ковальчук Надія, МВ-24).
  • «Вразило, що наймолодшому політвʼязню було 13 років, а найстаршому – 79» (Кос Ірина, МВ-24).
  • «Після відвідин тюрми на Лонцького я ще раз переконалася, наскільки жахливими та жорстокими були окупаційні режими» (Чопик Ольга, МВ-24).
Студенти відвідали Музей-меморіал «Тюрма на Лонцького» Студенти відвідали Музей-меморіал «Тюрма на Лонцького» Студенти відвідали Музей-меморіал «Тюрма на Лонцького»