Студенти Технологічного коледжу Університету опановують навчальні курси від Cisco Networking Academy

Технологічний фаховий коледж Львівської політехніки
Студенти Технологічного коледжу

Вже третій рік у Технологічному фаховому коледжі Національного університету «Львівська політехніка» функціонує філія мережевої академії компанії Cisco. Відповідно, викладачі коледжу можуть включати актуальні методичні розробки від Cisco Networking Academy у свої навчальні програми з таких напрямів: комп’ютерні мережі, кібербезпека, IoT-інтернет речей, програмування, загальна комп’ютерна обізнаність. Усі методичні розробки від академії, які використовують у коледжі, є сертифіковані Міністерством освіти України.

У навчальну програму дисципліни «Технології захисту інформації», яку вивчають студенти на спеціальності «Комп’ютерні науки», включено два курси від Cisco Academy: Introduction to Cybersecurity (Вступ до кібербезпеки) 2.1 та Cybersecurity Essentials (Основи кібербезпеки) v1.0. Курси розроблено для студентів, які бачать свою майбутню кар’єру в ІТ зі спеціалізацією за напрямом кібербезпеки.

У першому семестрі студенти груп КН-41 та КН-42 опанували першу частину дисципліни «Технології захисту інформації». Паралельно більшість із них успішно склали іспит з курсу Introduction to Cybersecurity. Цей успіх відзначено академією Cisco відповідними сертифікатами та цифровими беджами. В другому семестрі розпочато вивчення другого курсу з кібербезпеки – Cybersecurity Essentials.

Також цього навчального року в акредитованих українських вузах почалась підготовка спеціалістів з комп’ютерних мереж за оновленою навчальною програмою CCNAv7, що складається із трьох курсів. Вона допомагає учасникам Cisco Networking Academy набути фахових навичок, необхідних для працевлаштування, і формує основу для побудови успішної кар’єри та підвищення кваліфікації у сфері мережних технологій.

Студенти IV курсу Технологічного коледжу, які навчаються за спеціальністю «Комп’ютерна інженерія», у першому семестрі здолали програму першого курсу CCNAv7 – Introduction to Networks. Тридцять студентів успішно здали фінальні іспити вище середнього рівня. Разом із заліком з дисципліни «Комп’ютерні мережі» кожен отримав сертифікат та цифровий бейдж.

У другому семестрі розпочато вивчення другого курсу CCNAv7 – Switching, Routing, and Wireless Essentials.