Перші кроки в Німеччині: студенти Технічного коледжу Університету побували на практиці в Тюрингії

Німецько-Український освітній центр Львівської політехніки
практиканти

Четверо студентів Технічного коледжу Національного університету «Львівська політехніка» під керівництвом директора Німецько-Українського освітнього центру Університету Дениса Невінського нещодавно побували на практиці в німецькій Тюрингії. Тут, у Львові, ці хлопці здобувають освіту за напрямом «Монтаж і обслуговування електричних машин і апаратів», паралельно вивчаючи німецьку мову на рівні B1 при Німецько-Українському освітньому центрі Львівської політехніки. Мовна підготовка відбувається за сприяння Торгово-промислової палати міста Ерфурта.

З 16 до 20 липня 2018 року слухачі курсів пройшли однотижневу ознайомчу практику на провідних тюрингійських підприємствах, а саме на фірмі Ospelt food GmbH (троє осіб) і SWE Stadtwerke Erfurt GmbH (одна особа). Упродовж практики студентам наочно пояснили, як працює практичний компонент німецької системи дуальної освіти. Передовсім перебування в Тюрингії стало для них чудесною нагодою ознайомитися з найсучаснішими приладами, найновішим обладнанням європейських заводів, пізнати інноваційний потенціал, безкомпромісну якість та постійне прагнення до вдосконалення на виробництві, а також опанувати технології, методи й виробничі процеси від найдосвідченіших фахівців і майстрів зазначених підприємств.

У середині тижня практиканти провели день у Торгово-промисловій палаті міста Ерфурта. Після вітального слова генерального директора ТПП Ерфурта професора Геральда Ґруссера на студентів чекали декілька цікавих презентацій. Водночас українська молодь мала змогу отримати новий досвід, а потім особисто поспілкуватися з паном Ґруссером і поділитися враженнями від практики та побаченого в Німеччині.

За словами самих хлопців, тиждень у Тюрингії став для них не лише гарною життєвою подією і своєрідним культурним шоком, а й мотиваційним стимулом, який спонукає їх до того, щоб у майбутньому знову повернутися до Німеччини для практики, стажування чи підвищення кваліфікації. Завдяки програмам Торгово-промислової палати міста Ерфурта і співпраці з Німецько-Українським освітнім центром Львівської політехніки ці мрії молоді можуть бути втілені в життя.

на практиці на практиці на практиці на практиці