Студенти освітньої програми «Графічний дизайн» активно долучаються до культурно-просвітницьких заходів міста

Ірина Мартин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото із заходу

Важливою складовою здобуття освіти графічного дизайнера є відвідування музеїв, бібліотек, театрів та різних цікавих заходів, які спряють формуванню творчої особистості.

Уже від початку навчального року, в перші вересневі тижні, першокурсники з ініціативи доцентки кафедри графіки та мистецтва книги Людмили Андрушко взяли участь у кількох подіях. Зокрема, вони відвідали Львівську обласну бібліотеку для юнацтва імені Романа Іваничука, де ознайомилися зі структурою бібліотеки та особливостями її функціонування під час війни, коли місце для читання книжок перетворилося на потужний волонтерський центр із різними напрямами діяльності: від плетіння маскувальних сіток до виготовлення окопних свічок і комплектування пaкунків для воїнів на фронт.

Студенти дізналися багато цікавого про будівлю, в якій міститься бібліотека, і таким чином доторкнулися до історії нашого міста через події, що відбувались у тодішній кам’яниці латинських архиєпископів. Змінювались епохи, змінювалися господарі, а кам’яниця приховує ще більше таємниць, які хочеться розкрити, і загадкових історій, про які кортить дізнатися. Екскурсію підготували завідувачка відділу міжнародної співпраці та сприяння волонтерству Христина Туркало й бібліотекарка Ірина Білута.

Ще один цікавий захід, до якого нещодавно долучилися майбутні графічні дизайнери,  — відкриття в Домі Франка виставки-діалогу Івана Микитюка і Наталії Шевченко «Діалог образу та кольору». Там студенти мали нагоду поспілкуватися з її авторами та зануритись у світ їхньої творчості.

Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу