Студенти Хмельницького політехнічного коледжу відвідали кафедру програмного забезпечення Університету

Кафедра програмного забезпечення Львівської політехніки
студенти

22 квітня 2018 року відбулась екскурсія для студентів Хмельницького політехнічного коледжу Національного університету «Львівська політехніка» на кафедру програмного забезпечення Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій. Цей візит став уже доброю щорічною традицією, яка дає змогу майбутнім абітурієнтам побачити життя кафедри та Університету зсередини і ближче познайомитися з можливостями щодо їхнього подальшого навчання.

Студенти коледжу ознайомилися з навчальними лабораторіями, а також із технікою та обладнанням, що є на кафедрі. Спеціалізована навчальна лабораторія вбудованих систем та навчальна лабораторія мобільних і вбудованих платформ вразили студентів найбільше.

Друга частина презентації кафедри проходила у нових лабораторіях, обладнаних за підтримки ІТ-компаній Sigma Software і DataArt.

Перед студентами виступили випускники кафедри Андрій Корницький та Роман Вевдюк, які також були випускниками Хмельницького політехнічного коледжу. Обоє працюють у компанії «Brainence», власником якої і є Андрій Корницький. Доцент кафедри Орест Білас розповів студентам про те, яких помилок варто уникати у навчанні та роботі, на чому варто більше концентруватись і дав настанови на майбутнє.

Заключне слово мав завідувач кафедри програмного забезпечення Віталій Яковина. Він акцентував увагу на прогресивності та сучасності методів викладання на кафедрі, наявному обладнанні й на якості тих знань, які отримують студенти кафедри, а також додав кілька слів про перспективи працевлаштування після закінчення навчання та можливості професійного росту, які чекають на студентів.

Після завершення презентації на кафедрі студенти попрямували на філію кафедри у компанії Eleks, де їх також чекала презентація та екскурсія. Персонал компанії розповів про розробки фірми й надав можливість студентам їх відтестувати наочно. Окуляри віртуальної реальності справили чудове враження на студентів і зацікавили здобувати подальшу освіту, щоб самим брати участь у подібних розробках.

Заключним етапом екскурсії була презентація у Tech StartUp School Львівської політехніки. Студентам продемонстрували роботу 3D-принтера та міні-роботів, що тільки посилило загальне добре враження від кафедри та Університету. Кафедра, зі свого боку, з радістю прийме на навчання таких мотивованих та активних студентів у наступному навчальному році.

Докладніше про візит хмельницьких політехніків

на екскурсії на екскурсії на екскурсії на екскурсії