Студенти кафедри ТБСФБ успішно пройшли стажування у науково-виробничому підприємстві «Єнамін»

Кафедра технології біологічно активних сполук, фармації та біотехнології
Фото з практики

Упродовж липня-серпня 2022 року 24 студенти ІІ–IV курсів бакалаврату та ІІ курсу магістратури спеціальностей 162 «Біотехнології та біоінженерія» і «226 Фармація, промислова фармація» кафедри технології біологічно активних сполук, фармації та біотехнології Інституту хімії та хімічних технологій Львівської політехніки в рамках угоди про співпрацю успішно пройшли стажування та практику в лабораторіях TOB «Науково-виробниче підприємство «Єнамін».

Під час стажування студенти практично реалізовували поставлені завдання з використанням різних методів медичної хімії, тонкого органічного синтезу, ознайомилися з аналітичними методами досліджень та очищення сполук. Окрім цього, вони отримали практичні навички роботи на різноманітному сучасному лабораторному обладнанні, розширивши розуміння ролі хіміків у науково-дослідних лабораторіях сучасних виробництв. Отримані студентами під час стажування практичні навички дали змогу закріпити теоретичні знання, отримані в Університеті.

Компанія Enamine («Єнамін») є найбільшою в Україні та Європі компанією, що займається науковими дослідженнями в галузі медичної хімії, а саме тонкого органічного синтезу, та розробкою методик синтезу нових органічних сполук для первинного біологічного скринінгу. Компанія співпрацює з провідними фармацевтичними, біотехнологічними компаніями і науковими центрами Північної Америки, Європи, Китаю, Австралії та Японії.

За більш ніж 15 років Enamine став глобальним постачальником скринінгових сполук, «будівельних» блоків для підтримки широкого спектру дослідницьких програм, які провадять фармацевтичні та біотехнологічні компанії, центри дослідження ліків, різні академічними установи та інші дослідницькі організації по всьому світу.

Серед головних пріоритетів компанія виокремлює підтримку вітчизняних наукових колективів та молодих перспективних хіміків.

Фото з практики Фото з практики Фото з практики Фото з практики