Студенти кафедри соціології та соціальної роботи вибороли перше місце у проєкті «Соціальний Енштейн»

За матеріалами сайту Львівської обласної військової адміністрації
Фото із нагородження

Шість студентських команд області позмагалися за першість у конкурсі проєктів «Соціальний Ейнштейн». Це щорічний конкурс проєктів для студентів соціальних напрямів у Львівській області. Його започаткувала благодійна організація «Дія.Ми» у співпраці зі Службою у справах дітей Львівської обласної військової адміністрації та Національним університетом «Львівська політехніка».

Загалом на участь в конкурсі подали заявки 11 команд, які представляли чотири заклади вищої освіти Львівщини. У фіналі свої проєкти презентували 6 команд. Тематика стосувалася реальних проблем і питань: створення та розвиток соціальних послуг, інформаційна кампанія з популяризації професії «фахівець із соціальної роботи» та безбар’єрність у громадах.

Кожна команда повинна була виконати усі вимоги організаторів: презентація, актуальність, реальність реалізації, наявність мети, завдання, результатів та ризиків, а також ефективне використання коштів. Адже окрім стипендії, один з проєктів переможців буде реалізований.

До складу журі увійшли:

  • Володимир Лис, керівник Служби у справах дітей Львівської ОВА;
  • Софія Крушельницька, голова правління БО «Дія.Ми»;
  • Михайло Обіход, доцент кафедри соціології та соціальної роботи Національного університету «Львівська політехніка»;
  • Роман Перепічка, керівник проєктів у благодійному фонді «Відкриті очі»;
  • Михайло Чижовський, автор інклюзивних проєктів у студії архітектури KORA.

За рішенням членів журі перше місце, допомогу в реалізації проєкту і 15 000 гривень отримала команда студентів кафедри соціології та соціальної роботи Національного університету «Львівська політехніка» «Лисички». Вони подали проєкт «Комунікаційні заходи щодо популяризації послуги патронатної сім’ї у Бродівській міській ТГ», який розрахований на одну громаду й передбачає залучення сучасних інструментів комунікації.

Друге місце виборола команда «Не дивує» з кафедри психології Львівського національного університету імені Івана Франка. Вона отримає приз у розмірі 10 000 гривень. Третє місце та 5 000 гривень одержить команда з кафедри педагогіки і соціальної роботи Українського католицького університету «Мері Річмонд».

На цьому конкурс не завершується, адже благодійна організація «Дія.Ми» разом із партнерами залучатиме активних студентів до тренінгів та навчань із проєктного менеджменту і комунікації, щоб доопрацювати проєкти й уже влітку 2023 року почати реалізацію найкращого. На проєкт виділили 100 000 гривень.

Докладніше – на сайті Львівської обласної військової адміністрації.

Фото із нагородження Фото із нагородження Фото із нагородження Фото із нагородження