На кафедрі органічної хімії Інституту хімії та хімічних технологій Львівської політехніки відбулась онлайн-зустріч із випускницею кафедри Іванкою Шиманською. У зустрічі взяли участь викладачі кафедри ОХ і студенти освітньої програми «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів». Функції модератора зустрічі виконував завідувач кафедри професор Володимир Дончак.
Іванка працює ревізором точок громадського харчування у місті Хмельницькому. Під час зустрічі вона розповіла про свою роботу, про те, як знання, одержані під час навчання, допомагають їй у професійній діяльності, порадила, на чому слід акцентувати свою увагу для одержання максимального результату.
У роботі ревізора необхідні ґрунтовні знання з харчової хімії, технології продуктів харчування, аналізу якості продуктів, харчового законодавства та інших дотичних дисциплін, і більшу частину необхідної інформації можна отримати саме під час навчання. Але із закінченням навчання в Університеті процес формування спеціаліста не закінчується. У навчальному закладі майбутній фахівець отримує тільки основу, фундаментальну базу професійних знань, на якій, постійно навчаючись та самовдосконалюючись, формує себе як унікального спеціаліста, що буде мати попит на сучасному ринку праці, який швидко змінюється.
Наприкінці зустрічі Іванка надала вичерпні відповіді на запитання присутніх.