Студенти ІНЕМ продовжують ділитися враженнями про навчання у Великобританії за програмою Еразмус+: Віта Наконечна

Кафедра ММП Львівської політехніки
Віта Наконечна

Національний університет «Львівська політехніка» є партнером проекту програми «Еразмус+ КА1 – Міжнародна кредитна мобільність» з Університетом Кінгстона (Kingston University London). Відповідно до умов проекту студенти спеціальності «Міжнародні економічні відносини» кафедри менеджменту і міжнародного підприємництва Львівської політехніки мають можливість навчатись один семестр в Університеті Кінгстона упродовж 3,5 місяців 2018/2019 навчального року.

Серед студентів було відібрано 6 найбільш вмотивованих, серед них і Віта Наконечна.

– Поїхати на навчання в Лондон колись здавалось недосяжною мрією, проте на цей момент я студентка Kingston Business School London за програмою Erasmus+.

Хочу трішки розказати про навчання в Кінгстоні. Перш за все варто відзначити, що студенти тут вчаться застосовувати свої знання на практиці. В Лондоні наші проекти полягають не в кількості сторінок, а якості і доцільності написаного тексту. Також тут дуже строго ставляться до плагіату. Спочатку ми читаємо багато статей, аналізуємо дані і на основі цього пишемо наші роботи. Кожну лабораторну роботу роз’яснюють так, щоб 99% студентів розуміли і самостійно змогли її виконати, а в подальшому застосувати ці підходи та методи на практиці.

Викладачі проводять інтерактивні лекції з дискусіями, кейсами, відео і презентаціями. Студенти не витрачають час на переписування зі слайду те, що вони можуть за 3 секунди завантажити собі на телефон з Canvas, куди викладачі записують всі матеріали, пов’язані з навчанням.

Викладачам і студентам легко співпрацювати, оскільки в одних є бажання навчити, а в інших – навчатись. Кожен розуміє, для чого він тут, і робить все, щоб стати кращим, ніж мільйони інших економістів по світу. Для цього в університеті є багато можливостей. Наприклад, «bright ideas», де студенти презентують свої ідеї, які оцінюють як викладачі, так і успішні бізнесмени. В результаті студенти отримують грошові винагороди для розвитку свого проекту.

Також цікаво, що під час перевірки іспиту викладач не знає, чия це робота, і може об’єктивно оцінити написане. Індивідуальні роботи та курсові перевіряють два викладачі університету, а також незалежний експерт з іншого освітнього закладу, щоб переконатись, що робота студента оцінена об’єктивно. Це виключає можливість корупції. Все що потрібно від студента – це завантажити роботу на Canvas і чекати результатів.

На завершення хочу сказати, що дуже тішуся, що навчаюсь саме на кафедрі менеджменту і міжнародного підприємництва, адже наші викладачі справді стараються дати студентам можливість розвитку та навчання у престижних іноземних ЗВО. Сподіваюсь, такі програми будуть популярними, а ще більше хочу, щоб Політехніка стала університетом, куди студенти зі всього світу захочуть приїхати на навчання.

Повний текст матеріалу