Студенти кафедри інформаційних систем та мереж, які постраждали внаслідок бойових дій, отримали стипендії за програмою ДААД

Ірина Мартин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Студенти кафедри ІСМ у Німеччині

У рамках програми фінансування Ukraine digital: Studienerfolg in Krisenzeiten sichern Німецької академічної служби обмінів (DAAD) Університет Оснабрюк виділив стипендії студентам Львівської політехніки, які через війну в Україні потребували фінансової підтримки для продовження навчання. Кошти надходять від Федерального міністерства освіти та наукових досліджень (BMBF).

Отримати стипендію змогли 40 студентів кафедри ІСМ, які не лише постраждали від війни, а й успішно навчаються і довели важливість цієї стипендії. Усі вони до кінця календарного року отримуватимуть по 200 євро на місяць (хто проживає в Україні) або по 861 євро (хто через воєнні дії опинився у Німеччині). Серед стипендіатів п’ятеро перебувають у Німеччині, на запрошення Вісмарського університету прикладних наук, технологій, бізнесу та дизайну, який часто демонструє високі результати в національних і регіональних рейтингах. Там наші студенти не лише дистанційного навчаються у Львівській політехніці, а й студіюють вибіркові курси (зокрема математичні і німецьку мову) тамтешнього університету. Проживають у гуртожитку, а для дистанційного навчання мають окрему аудиторію. Також вони волонтерять у Німецькому Червоному Хресті, допомагаючи сортувати та видавати гуманітарну допомогу українським переселенцям. Студенти активно відвідують усі мітинги й демонстрації на підтримку України, що відбуваються у Вісмарі та інших містах Німеччини.

Разом зі студентами стипендію отримали четверо викладачів кафедри інформаційних систем та мереж.

Студенти кафедри ІСМ у Німеччині Студенти кафедри ІСМ у Німеччині