Студенти ІТ-спеціальностей Львівської політехніки допомагають протидіяти Росії на кіберфронті

ІТ Expert
Заставка до матеріалу

Відомо, що студенти ІТ-спеціальностей не лише навчаються, але й допомагають протидіяти Росії на кіберфронті. Мова про більш ніж півсотні студентів, які здобувають освіту на програмах Львівського ІТ Кластеру «Кібербезпека» у Національному університеті «Львівська політехніка», Львівському національному університеті імені Івана Франка та Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності.

Багато чого про цей напрямок роботи ще не можна розповісти, але є відгук одного зі студентів, який бере участь в проєкті:

«Я та мої однокурсники з перших днів війни долучилися до протидії російським кібератакам. Спочатку ми організувалися самі, а пізніше, завдяки ІТ Кластеру, долучились до спільноти, яка провадить таку роботу скоординовано за підтримки держави. Працюємо за кількома основними напрямами, зокрема DDOS, стандартні атаки, протидія ботам, пошук баз даних, e-mail-розсилки. Кожен із нас спеціалізується на певному напрямі. Щодня ми отримуємо завдання, які виконуємо, зважаючи на вільний від основної роботи та навчання час. Робимо все, що можемо задля наближення перемоги України!», – розповідає Іван, студент програми Cybersecurity в Національному університеті «Львівська політехніка».

Разом ми переможемо!

Слава Україні!