Студенти ІППО взяли участь у міжнародній конференції омбудсменів в Італії

Кафедра журналістики та засобів масової комунікації
Фото з конференції

9–16 вересня 2024 року делегація у складі в.о. голови Львівської обласної ради Юрія Холода, начальника Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького, представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Львівській області Тараса Подвірного, начальника Регіонального відділення Фонду державного майна України по Львівській, Закарпатській та Волинській областях Миколи Іщука, депутата ЛОР Северина Хобзея і студентів Інституту права, психології та інноваційної освіти Національного університету «Львівська політехніка» взяла участь у міжнародній конференції омбудсменів в італійському місті Кассіно.

Делегація з Львівщини зустрілася з головою регіональної ради Лаціо Антонелло Аурігемма та президентом Італійської Єпископської Конференції кардиналом Матео Дзуппі, а також відкрила в Кассіно виставку «Маріуполь: втрачена велич».

Громада італійської комуни Кассіно удостоїла начальника Львівської ОВА, депутата Львівської обласної ради Максима Козицького міжнародної премії «Кассіно – місто за мир». «Щиро дякую громаді Кассіно, яка підтримує нас у боротьбі за справедливий мир для нашої держави. Ви – на правильній стороні історії, яка твориться просто на очах», – зазначив у своїй промові очільник ЛОВА.

Місто приймало 300 зареєстрованих учасників, 190 делегації зі всього світу й численних громадянських захисників, об’єднаних задля спільної мети. Важливо підкреслити цінність роботи, яку щодня виконують громадянські захисники для українців у цей нелегкий час.

Програма запланованих заходів була надзвичайно насиченою, спікери та омбудсмени виступали з доповідями, проводили дебати з фундаментальних питань, таких як права громадян та роль громадянських захисників у всьому світі. Міжнародні делегації мали змогу обмінятися знаннями та власним досвідом з найкращими практиками у своїй галузі, тим самим скріплюючи співпрацю між країнами.

Своїми враженнями від конференції поділилася студентка ІІ курсу кафедри журналістики та засобів масової комунікації Софія Побіленська:

«Я також відвідала цю конференцію. До складу української делегації входило 14 студентів, з яких 12 – представники кафедр права і 2 студентки з кафедри журналістики та засобів масової комунікації ІППО. Ця конференція була повчальною та важливою як для мене, так і для інших студентів нашого університету. Почути офіційні та неофіційні позиції політиків, омбудсменів ЄС і східних країн про ситуацію та проблематику в їхніх державах – незабутній досвід для мене як журналіста. До прикладу, турецький омбудсмен Шереф Малкоч у своїй промові висловив занепокоєння та власні думки щодо змін в Україні, розповів про російсько-українську війну та свої зустрічі з українським колегою – омбудсменом Дмитром Любіньцем.

Місто Кассіно має символічне значення для проведення цієї конференції, адже 80 років тому це чарівне місто було вщент зруйноване внаслідок бомбардування під час Другої світової війни. Кассіно буквально народжувалося з попелу і зараз розвивається та має неймовірний потенціал на майбутнє».

Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції