У новий навчальний рік із новими знаннями: студенти ІКНІ взяли участь у Літній школі з Data Science від Sigma Software

За матеріалами сайту Sigma Software University
навчання у літній школі Sigma Software

Упродовж п’яти тижнів студенти Національного університету «Львівська політехніка» поглиблювали свої знання в одному з мейнстрімних напрямів сьогодення – Data Science. За час навчання у літній школі Sigma Software вони мали опанувати необхідні навички для розв’язання актуальних задач, а під час фінальної презентації – продемонструвати свої напрацювання.

Навчальний процес у Data Science Summer School було побудовано таким чином, що заняття проходили не просто інформативно, але й максимально практично. Михайло Дубовий, автор і тренер літньої школи, на реальних прикладах демонстрував учням, як методи та алгоритми Machine Learning допомагають у розв’язанні складних аналітичних задач і задач прогнозування. Тепер для студентів пошук рішень засобами штучного інтелекту вже не здається таким важким.

Фінальна зустріч Data Science Summer School пройшла традиційно в онлайні. Учасники, які з першого дня навчання працювали у командах, презентували свої наробки – нетривіальні рішення нестандартної задачі: «передбачити прибуток закладу, маючи певні вихідні критерії, на кшталт: дати відкриття, місце знаходження, населення тощо».

Три команди провели блискучі презентації. Вони продемонстрували хід своїх міркувань щодо розв’язання поставленої задачі, розповіли, на що спиралися у обчисленнях, на чому будували припущення та обґрунтували обрані методики.

На цей захід організатори запросили експертів компанії Sigma Software: провідних фахівців з Data Science, Software developer Богдана Матвіїва та Сергія Корсуненка і проєктного менеджера ML проєктів компанії – Наталю Яковенко. Серед почесних гостей була й завідувачка кафедри систем штучного інтелекту Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій Львівської політехніки Наталя Шаховська.

– Дякую пану Михайлу за проведення такого курсу. Я впевнена, що знання, які здобули наші студенти під час цієї літньої школи, будуть потрібні для вивчення предметів пов’язаних із ML та штучним інтелектом. Сподіваюся, що ця ініціатива – лише початок спільних проєктів, які пов’язують Sigma Software та нашу кафедру, – заначила пані завідувачка.

Після завершення Data Science Summer School усі команди отримали електронні сертифікати.