Практичні навички й уміння працювати в команді: студенти ІІМТ продовжують тішити здобутками на конкурсах

Катерина Гречин, тижневик «Аудиторія»
переможці

Студенти кафедри проектування й експлуатації машин ІІМТ нещодавно брали участь у Всеукраїнській студентській олімпіаді зі спеціальності «Легка промисловість» та у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових праць з розділу «Легка промисловість».

Майбутніх науковців готують зі старшокурсників

До конкурсу студенти Богдан Теличко, Андрій Сініцин, Роман Шикула (ОЛП-31), Махмуд Абумаіліх, Павло Москвін, Петро Бориславський (ОЛП-41) готувалися з початку року. Хлопці передали на конкурс три науково-дослідні роботи, над якими працювали парами. Конкурсна комісія відзначила третім місцем дослідження Богдана Теличка й Махмуда Абумаіліха (на світлині), тож із доповіддю перед поважним журі в Київському національному університеті технологій і дизайну виступив Богдан. Дві інші праці перемогли в номінації «За оригінальність і перспективність».

– До наукової роботи залучаємо студентів із третього-четвертого курсів, – говорить доцент кафедри Роман Зінько. – Третьокурсники розпочинають із базових досліджень, на старших курсах вони розширюють тематику і глибину досліджень. Отак потроху, з курсу на курс, готуємо собі наукову зміну. Робимо все, щоб наші студенти мали практичні навички, уміли працювати в команді й розуміли, що Політехніка завжди комплексно підходить до розв’язання наукових проблем.

Увійшли до п’ятірки переможців

Назарій Сокіл (ОЛП-41) та Андрій Сініцин (ОЛП-31) 25–27 квітня демонстрували на Всеукраїнській студентській олімпіаді, що проходила у Хмельницькому національному університеті, своє уміння проектувати технологічне обладнання. Як відзначив Назарій, під час першого етапу треба було в обраній програмі спроектувати різні вузли та агрегати машин, тобто виявити свої практичні навички. Другий етап вимагав інтелектуальної праці, доброго знання математики і фізики. Серед 18 учасників олімпіади політехніки вибороли четверте місце й увійшли до п’ятірки переможців.

переможці переможці