Студенти ІАРД відвідали виїзні екскурсії в межах 18-го Загальнонаціонального пленеру для студентів у Польщі

Кафедра дизайну та основ архітектури Львівської політехніки
Фото з екскурсії

У межах 18-го Загальнонаціонального виїзного пленеру для студентів-архітекторів, що триває у місті Хелмно (Польща), для учасників провели екскурсію містом Хелмно, а також організували виїзні екскурсії до міст Мальборка, Гданська і Сопота.

Інститут архітектури та дизайну Національного університету «Львівська політехніка» представляла доцентка кафедри дизайну та основ архітектури Ореста Ремешило-Рибчинська і студентки:

  • Анна Новохацька, Дарія Дмитрійчук, Юлія Заремба (спеціальність 022 «Дизайн»);
  • Євгенія Буджерак (спеціальність 023 «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація»);
  • Богдана Стояновська, Марія Заворотюк (спеціальність 191 «Архітектура та містобудування»).

У місті Мальборку учасники екскурсії побачили відомий Мальборкський замок, який є одним із найбільших цегляних замків у світі й унікальним прикладом готичної архітектури. Його включено до списку Світової спадщини ЮНЕСКО, і він вражає своїм масштабом, деталями та історичною значимістю.

Місто Гданськ відоме своєю збереженою середньовічною архітектурою, бароковими будівлями, а також сучасними архітектурними проєктами. Особливо варто відзначити те, що місто було майже повністю зруйноване під час Другої світової війни і відбудоване з особливою увагою до збереження його історичного вигляду й архітектурної спадщини. Значну частину Старого міста було відтворено за оригінальними планами і малюнками, збереженими до війни. Це дало змогу відновити автентичний вигляд будівель і вулиць, відновлюючи середньовічну та барокову архітектуру. При цьому, хоча зовнішній вигляд будівель зберігає історичний стиль, під час відбудови використовували сучасні будівельні матеріали та методи, що забезпечує довговічність і функціональність споруд.

Такі екскурсії дуже важливі для студентів творчих спеціальностей, оскільки надають можливість збагатитися культурними та історичними знаннями, а також поглибити свої професійні навички у творчій атмосфері й можуть надихнути на нові ідеї в архітектурі та дизайні.

Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії