Студенти Інституту архітектури та дизайну та Інституту будівництва та інженерних систем перемогли у змаганні VDC Roasting

Центр комунікацій Львівської політехніки
Переможці змагання VDC Roasting

VDC Roasting – міжнародне студентське командне змагання серед студентів архітектурних, будівельних та інженерних спеціальностей, яке спрямовано поширювати знання та практичні навички із віртуального будівництва (Virtual Design and Construction) серед молодого покоління спеціалістів у будівельній галузі світу.

Ідея проєкту: поширювати знання про технології віртуального будівництва міжнародного рівня. Мета змагання: визначити ЗВО, де студенти найкраще розумітимуть ціль використання технологій віртуального будівництва та покажуть переможний результат у конкурсі практичних кейсів, що пов’язані з етапами життєвого циклу будівельних проєктів. VDC на кожному з цих етапів має допомогти командам розв’язати ряд проблемних питань, зокрема щодо організування логістики будівельного майданчика та створення загального календарного плану будівництва; міжсистемного координування; value engineering – із метою підвищення енергоефективності об’єкта.

Цього року участь у конкурсі брали студенти з усієї країни, а до фіналу дійшли команди Національного університету «Львівська політехніка», Одеської державної академії будівництва й архітектури, Харківського національного університету міського господарства ім. О.М. Бекетова, Придніпровської державної академії будівництва та архітектури, Київського національного університету будівництва та архітектури й Hochschule Darmstadt.

Переможцями конкурсу стали дві групи Львівської політехніки. Перше місце вибороли студенти Інституту архітектури та дизайну: Дмитро Хрейсат – група АР-38, Нестор Шевченко – група АР-35 та студенти Інституту будівництва та інженерних систем: Андрій Андронійчук – група БД-41, Олександр Гела – група БД-338 та Надія Савка – група БД-42.

Третє місце посіли магістри першого та другого років навчання Інституту будівництва та інженерних систем: студенти групи БЦПЦ-11 –Роман Гаврись, Оксана Прокопик, Марія Бабуняк, Анастасія Панасюк з групи БДПЦ-12 та студент Інституту архітектури та дизайну Ярослав Гут – група АРБС-21.

Переможці отримали грошовий приз – 1000 євро та 500 євро – за третє місце в конкурсі.

Переможці VDC Roasting під час змагання