Студенти ІАРД долучились до архітектурного воркшопу в рамках Міжнародного фестивалю «Вежа. Час України»

Кафедра містобудування Львівської політехніки
Фото з фестивалю

25–29 вересня 2023 року в рамках Міжнародного фестивалю архітектури та мистецтв «Вежа. Час України» відбувся архітектурний воркшоп. Студенти старших курсів, молоді спеціалісти у сфері архітектури, дизайну та урбаністики з усієї країни спільно працювали над концептуальним проєктом «Зелені легені Львова» разом із фахівцями з України та світу. Долучились до участі у заході й студенти Інституту архітектури та дизайну Національного університету «Львівська політехніка».

Відкриття воркшопу відбулось за участю Миколи Шеремети, голови Національної спілки архітекторів у Львівській області, Богдана Гоя, керівника «A7 architects», Ангеліни Єфименко, директорки Центру архітектури, дизайну та урбаністики «Порохова Вежа», в офісі Андрія Ігнатюка, керівника архітектурно-проєктної компанії 5F studio. Воркшоп відбувся під кураторством д.філ. Соломії Щегольської та д.філ. Андрія Штендери.

У рамках воркшопу відбулись лекції Мартена Дуплантьє, архітектора, президента Асоціації Architecture et Maîtres d’Ouvrage, та Андрія Ігнатюка, керівника компанії 5F studio.

Учасники відвідали дві екскурсії:

  • в Будинок матері і дитини «Незламні матусі» в місті Львові – від Олени Трібусян, архітекторки управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради, і Тараса Сулика, керівника архітектурного бюро Sulyk architects;
  • у відпочинковий комплекс Emily Resort у місті Винники – від Андрія Ігнатюка, директора архітектурно-проєктної компанії 5F studio.

Презентація напрацьованих проєктів та ідей відбулась у рамках Міжнародного фестивалю архітектури та мистецтв «Вежа. Час України» у Центрі архітектури, дизайну та урбаністики «Порохова Вежа» 29 вересня.