Творімо добро спільно: студенти і викладачі Львівської політехніки долучаються до благодійних ініціатив

Катерина Винарчик, Центр комунікацій Львівської політехніки
Заставка до Дня благодійництва

Щороку, у другу неділю грудня, в Україні відзначають день благодійництва. Принципи гуманізму і милосердя важливі для суспільства. Львівська політехніка завжди охоче підтримує доброчинні ініціативи. Як ось, у вересні спільно з Громадським об’єднанням «Нове суспільство України», Tech StartUp School Львівської політехніки розпочали навчальний курс «Управління проєктами» для ветеранів АТО/ООС. Під час навчання, упродовж трьох місяців ветерани дізнавалися про створення бізнесу, де взяти кошти на його реалізування, як просувати свою справу та інше.

Досягати нових вершин варто не лише в навчанні, а й у житті. Цього літа людям з інвалідністю вдалося піднятися на гору Пікуй за допомогою спецвізка, що виготовляли у співпраці зі Львівською політехнікою. Наш університет спільно з організацією On 3 wheels, що допомагає людям з інвалідністю, та благодійним об’єднанням ветеранів Veterans go реалізували створення спеціальних візків «джульєтка» для ветерана АТО та хлопця з ДЦП. Власне креслення візка створили у Львівській політехніці.

Студенти та викладачі долучалися до збору спеціалізованої навчальної літератури для Східноукраїнського національного університету ім. В. Даля, евакуйованого з окупованого Донецька. Для учнів початкової школи у Лисичанську, а також для товариства «Просвіта» в Аргентині ми зібрали бібліотечку зі серії «Апріорі дітям».

Студентські об’єднання організовують свята у сиротинцях. До прикладу такі заходи пройшли у «Рідному домі» Сасова, будинку-інтернаті Букова, дитячо-юнацькому соціальному центрі при БФ «Карітас». Активна соціальна позиція кожного з нас зробить світ кращим. Необов’язково в масштабах університету, кожен з нас і сам може бути благодійником. Наші студенти не раз зініційовували збір фінансової допомоги комусь на лікування чи організовували доброчинні заходи. Таку діяльність ми завжди підтримуємо.

Також організовуємо збір різдвяних подарунків і книжок для вояків АТО, відвідуємо їх у госпіталях. Допомагаємо родинам загиблих воїнів. Наші викладачі роблять доброчинні внески, аби діти, що втратили батьків у зоні АТО, отримали подарунки до дня Святого Миколая.

Тож творімо доброчинність спільно.