Студентський мер Львова політехнік Олександр Николяк прийняв почесну відзнаку «Молодіжна столиця України»

Прес-служба Львівської політехніки
Студентський мер прийняв відзнаку «Молодіжна столиця України»

ЇЇ у великій сесійній залі Львівської Ратуші вручив молодіжному мерові Львова студентові Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій Львівської політехніки Олександрові Николякові заступник міністра молоді та спорту України Олександр Ярема,

Нагадаємо, що «Інститут міста» спільно з управлінням молоді і спорту Львівської міської ради підготували й подали заявку на конкурс «Молодіжна столиця України», основною метою якого є активізація співпраці між молоддю та місцевим самоврядуванням, а також сприяння створенню комфортних умов для розвитку молоді в містах України. Місяць тому відбулась презентація учасників конкурсу та фінал, у якому Львів позмагався з 10 іншими великими містами України. Відтак журі, яке складалося з представників різних міжнародних організацій, обрали Львів як цьогорічну молодіжну столицю України.

– Молодь – це майбутнє України. Цей конкурс був про майбутнє для міст. Молодь, яка є сьогодні, реально впливає на зміни у громадському, соціальному, політичному вимірі. Ідея конкурсу – створити майданчик, створити платформу, на якій місто разом з молодими людьми почне спілкуватися про майбутнє свого міста, про його розвиток, перспективи. Цей конкурс для України – це щось нове. Мабуть, не випадково саме Львів став першою молодіжною столицею України. Це насамперед велика заслуга молодих людей, які були активними учасниками цього процесу на всіх ланках проекту, починаючи від підготовки заявки, – зазначив на урочистості Олександр Ярема.

– Молодь нашого міста, зокрема студентство, завжди знало, що для того, аби бути рушійною силою, треба бути активними. Перемога на цьому конкурсі – це така точка відліку, яка показує, що нам потрібно рухатися не з тою швидкістю, з якою ми рухалися, а треба вдвічі-втричі швидше. Зважаючи на те, що Львів завжди був готовий до нових викликів, скажу від всього студентства нашого міста: ми готові! Хочу подякувати представникам Міністерства за підтримку молодіжного середовища і сподіваємось на тіснішу співпрацю в майбутньому, – підкреслив у відповідь студентський мер Львова Олександр Николяк.