Студентки Університету взяли участь у програмі Erasmus+ в місті Барселуші (Португалія)

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Фото з програми мобільності в Португалії

З 13 по 18 травня 2024 року студентки ІІ курсу Львівської політехніки Анастасія Шкіль (освітня програма «Міжнародні відносини» кафедри політології та міжнародних відносин Інституту гуманітарних і соціальних наук) та Вікторія Мицько (спеціальність «Системний аналіз» освітньої програми «Управління ІТ продуктами» кафедри інформаційних систем та мереж Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій) взяли участь у програмі молодіжного обміну Erasmus+ у чарівному місті Барселуші, Португалія.

До проєкту долучилася молодь із шести країн – Греції, Туреччини, Болгарії, Латвії, Німеччини та України. Разом учасники досліджували тему європейських питань і цілей, покращення якості життя у сільській місцевості, виконання цілей сталого розвитку та створення можливостей для розвитку молоді в сільській місцевості.

Анастасія та Вікторія поділилися враженнями від програми:

«Для нас обох це був перший досвід участі в молодіжному обміні Erasmus+, і ми з упевненістю можемо сказати, що то були незабутні п’ять днів. Упродовж заходу ми обговорювали такі важливі теми, як участь молоді у громадському житті, можливості та виклики для самовдосконалення, а також перспективи діяльності молоді в сільській місцевості. Програма щодня була досить насиченою та цікавою, ми мали лекції, воркшопи, працювали в групах над проєктами й обговорювали поточні проблеми з однодумцями під час перерв.

Вагомою частиною роботи на проєкті стало дослідження теми сталого розвитку. Два дні нашої програми були присвяченні саме детальному вивченню кожної з цілей сталого розвитку та пошуку способів, як ми можемо імплементувати їх локально. На завершення проєкту нас об’єднали у шість команд, в яких ми мали знайти інноваційне рішення для розв’язання проблеми, спільної для шести держав, з яких були учасники. Ці проблеми мали бути дотичними до цілей сталого розвитку, а наше рішення мало бути реальним для втілення. У підсумку ми створили шість унікальних проєктів, кожен з яких стосувався різних аспектів життя, зокрема навколишнього середовища, теми батьківства та соціальних питань.

Ми надзвичайно вдячні за можливість долучитися до молодіжного обміну, адже це чудова нагода здобути цікавий досвід, отримати нові навички та розвинути їх, побачити нову країну, пізнати культуру і традиції цієї держави та інших, з яких прибули учасники. Проте найголовніше те, що Erasmus+ – це чудовий майданчик для пошуку однодумців, встановлення нових контактів і тісного спілкування з молоддю, яка, як і ми, намагається знайти своє місце у світі, створити щось важливе й бути корисною для суспільства».

Фото з програми мобільності в Португалії Фото з програми мобільності в Португалії Фото з програми мобільності в Португалії Фото з програми мобільності в Португалії