Студентки кафедри містобудування ІАРД взяли участь у міжнародному воркшопі у Вільнюсі

Ірина Мартин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото з воркшопу

Третьокурсниці Інституту архітектури та дизайну, спеціальності «Архітектура і містобудування», Катерина Іванець і Тетяна Чорноморець охоче відгукнулися на пропозицію своєї викладачки, доцентки Людмили Гнесь, і зголосилися до участі в цікавому двотижневому міжнародному воркшопі з ревіталізації, що відбувся у столиці Литви – Вільнюсі.

– Нам дали завдання – спроєктувати ревіталізацію радянської школи, осучаснити її до теперішніх норм викладання, нових принципів. Запропонували здійснити це на прикладі типової споруди 60-х років минулого століття. Ми працювали в групах, – розповідає одна з учасниць воркшопу Катерина Іванець.

Окрім виконання своїх проєктів, студенти слухали тематичні лекції викладачів різних університетів, побували на екскурсіях по сучасних і старих школах міста. Також їм вдалося побачити цікаві місця, побувати на півострові Ніда.

На завершення воркшопу кожна група презентувала власний проєкт. Команда, в якій працювали мої співрозмовниці, спроєктувала на місцевому ландшафті продовження їдальні як простору.

Що дав цей воркшоп студенткам Львівської політехніки?

На їхню думку, це можливість поліпшити власні знання англійської мови, а також здобути досвід співпраці та спілкування з різними студентами, побачити, як викладають у литовських університетах, пізнати ці особливості, а також дізнатися про різні архітектурні рішення та методики.

Фото з воркшопу Фото з воркшопу Фото з воркшопу Фото з воркшопу Фото з воркшопу Фото з воркшопу Фото з воркшопу Фото з воркшопу Фото з воркшопу Фото з воркшопу