Студентки Інституту державного управління Львівської політехніки пройшли стажування в Берліні

Кафедра державної політики та врядування Львівської політехніки
Фото зі стажування

Упродовж тижня, з 28 листопада до 11 грудня 2021 року магістри Інституту державного управління Львівської політехніки Ірина Трембач та Анна Ярмола пройшли стажування в Берлінській школі економіки і права (HWR Berlin).

Метою стажування було підвищення рівня компетентності в питаннях демократичної правової держави та верховенства права. Впродовж стажування представниці ІНДУ ознайомились із засадами функціонування публічного управління, адміністративно-територіальним устроєм, принципами децентралізації Німеччини, питаннями розподілу державного та місцевих бюджетів, розслідуванням кіберзлочинів, новими підходами до менеджменту тощо.

Ключовою подією стажування стало відвідання магістрами Земельного Конституційного суду Берліна. Там вони мали можливість ознайомитися з історичними аспектами самої будівлі суду, а також з організацією та повноваженнями Конституційного суду Берліна. Суддя Конституційного суду професор Сабріна Шьонрок запропонувала розв’язати одну зі справ, яка перебувала на розгляді суду, з чим наші представниці успішно впоралися.

Учасники стажування отримали по 3 кредити ECTS та відповідні сертифікати.

Стажування відбувалося в рамках Східно-західного діалогу «Академічний обмін та наукове співробітництво з метою безпеки, співробітництва та розвитку громадянського суспільства в Європі» Німецької служби академічного обміну (DAAD) за кошти Федерального відомства закордонних справ Німеччини.

Фото зі стажування Фото зі стажування Фото зі стажування