Студентка Львівської політехніки взяла участь у літній школі молодих дипломатів у Нідерландах

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Фото з Літньої школи

Студентка ІІІ курсу освітньої програми «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» Національного університету «Львівська політехніка» Богданна Дума здобула стипендію та взяла участь у програмі міжнародної академічної мобільності – літній школі від громадської організації The Young Diplomat, що проходила у місті Гаазі, Нідерланди, з 3 до 13 липня 2022 року.

Богданна коментує свою участь у літній школі так:

– Це були надзвичайно інтенсивні 11 днів навчання, де ми, студенти з різних куточків світу, вивчали теоретичні та практичні переговорні, медіаційні техніки і стратегії, покладені в основу підготовки фахівця у сфері дипломатії.

Окрім насиченої програми з провідними європейськими професорами, послами, медіаторами та дипломатами, у нас була можливість для неформальної комунікації між учасниками, де ми точно переконалися, наскільки професійними, мотивованими є учасники школи. Кожен мав змогу поділитись своїм досвідом, знаннями та навичками. Особливо приємно вразило зацікавлення присутніх у російсько-українській війні. Я сповна відчула їхню щиру підтримку та бажання перемоги України над російськими агресорами.

Під час цікавого стажування Богданна Дума мала змогу перейняти практичний досвід у європейських послів та молодих колег. Учасників школи ознайомили з роботою посольств Мальти, США та Франції, вони мали можливість взяти участь у дипломатичних прийомах та поринути в атмосферу дипломатичного протоколу й етикету, відвідати представництва міжнародних організацій, дипломатичних установ, штаб-квартири міжнародних судів, поспілкуватись з європейськими політиками, дипломатами, науковцями.

Участь у таких заходах є надзвичайно цінним досвідом у підготовці фахівців у сфері міжнародних відносин. Тож кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки щиро бажає Богданні подальших здобутків!

Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи