Студентка Львівської політехніки Валерія Алексишинець пройшла стажування у посольстві України в Чеській Республіці

Центр комунікацій Львівської політехніки
ілюстрація новини

Студентка першого курсу освітньої програми «Міжнародна інформація» спеціальності 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» ІМФН Валерія Алексишинець після закінчення літньої сесії пройшла волонтерське стажування в посольстві України у Чеській Республіці.

Як зазначає Валерія, в цей період зросло навантаження на Посольство України в Чеській республіці у понад два рази. Причиною цього є війна в Україні, адже одне із завдань Посольства України –  допомога в оформленні різних типів документів українцям, які вимушено переїхали до Чехії через воєнні події.

Валерія працювала в архіві посольства, формувала справи громадян, які оформили дозвіл на виїзд на постійне проживання за кордоном та стали на постійний консульський облік. Також вона допомагала в оформленні та виготовленні віз іноземним громадянам. Таким чином студентка ознайомилась з роботою політичного та економічного відділів Посольства.

Участь у таких стажуваннях є цінним практичним досвідом для тих, хто прагне стати фахівцем у царині міжнародної інформації. Тож кафедра МІ Львівської політехніки щиро бажає Валерії дальших здобутків!