Студентка Львівської політехніки – серед переможців конкурсу студентських робіт про Революцію гідності

За матеріалами сайту Національного музею Революції Гідності
Фото з нагородження

5 листопада в Інформаційно-виставковому центрі Музею Майдану в Києві переможці ІІІ Всеукраїнського конкурсу наукових студентських робіт на тему Революції Гідності у межах здобуття Відзнаки імені Сергія Кемського отримали нагороди. Конкурс ініціювали Національний музей Революції Гідності та громадська організація «Родина Героїв «Небесної Сотні».

Цьогоріч на конкурс надійшла рекордна кількість заявок – 71 від студентів із 32 вищих навчальних закладів з 17 міст. На другому етапі конкурсу відбір проходили 24 роботи від 25 учасників із 15 вишів. Студенти досліджували правовий, міжнародний, культурологічний, релігійний аспекти Революції Гідності, Євромайдан у контексті попередніх українських революцій та інших протестних рухів у світі, біографії Героїв Небесної Сотні, вплив інформаційних технологій.

І місце здобула Христина Семерин, студентка Національного університету «Острозька академія», з роботою на тему «Концептуальні виміри культурної пам’яті про Революцію Гідності: травма, простір, ідентичність».

ІІ місце посіла робота, написана у співавторстві. Юлія Водько та Ілля Ярош, студенти Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», дослідили тему «Революція Гідності крізь призму становлення інформаційної свідомості населення в південно-східному регіоні України: історичний аспект і сьогодення».

Анна Лукасевич, студентка кафедри політології та міжнародних відносин Інституту гуманітарних та соціальних наук Національного університету «Львівська політехніка», з роботою на тему «Помаранчева революція та Революція Гідності: постреволюційний аналіз. До проблеми пошуку варіантів виходу із «замкненого кола» посіла ІІІ місце.

«Колись я мала питання: що робити, аби не ходити на Майдан весь час. Мені було дуже цікаво дослідити цю тему. Я розумію, що має відбутися дуже багато рутинної роботи, потрібна зміна поколінь й активна співпраця громадянського суспільства та держави. Але кожен з нас вже сьогодні може впливати на зменшення корупції та на культуру, повагу до інших», – пояснює тему своєї роботи Анна Лукасевич.

Переможці отримали дипломи, видання Музею Майдану та грошові винагороди: І місце – 15 тисяч гривень, ІІ місце – 7 тисяч гривень, ІІІ місце – 4 тисячі гривень.

Головна мета конкурсу – активізувати наукове дослідження різних аспектів Революції Гідності, зокрема її історії, значення та вплив на політичне, суспільне й культурне життя.

Докладніше – на сайті Національного музею Революції Гідності.

Фото з нагородження Фото з нагородження Фото з нагородження Фото з нагородження Фото з нагородження Фото з нагородження Фото з нагородження Фото з нагородження Фото з нагородження Фото з нагородження