Студентка кафедри прикладної математики ІМФН працює з провідними вченими світу

Кафедра прикладної математики Львівської політехніки
Наталя Пасічняк

Наталя Пасічняк, студентка кафедри прикладної математики Інституту прикладної математики та фундаментальних наук Львівської політехніки, успішно поєднує навчання у магістратурі кафедри з роботою за контрактом у престижному Міжнародному інституті прикладного системного аналізу в Австрії (International Institute for Applied Systems Analysis). Вчені цього інституту розв’язують глобальні проблеми в галузі довкілля, економіки, технології та соціальній сфері. Шестеро його працівників ставали лауреатами Нобелівської премії.

Завдяки науковим контактам професора Ростислава Буня з науковцями цього закладу налагоджено неформальну співпрацю між Міжнародним інститутом прикладного системного аналізу та кафедрою прикладної математики Львівської політехніки. Як уже повідомляли раніше, дві студентки, Зоряна Романчук та Орися Ящун, також успішно поєднують роботу там із навчанням у магістратурі кафедри прикладної математики.

Наталя Пасічняк залучена до виконання великих міжнародних проєктів, спрямованих на створення платформи та інструментарію для підтримки прийняття зважених управлінських рішень щодо забезпечення сталого розвитку в рамках Європейської зеленої угоди. У її команді – провідні вчені з Канади, Великобританії, Австрії, Індії та інших країн. Наталині керівники високо оцінюють її працелюбність, знання та навики, здобуті під час навчання на кафедрі прикладної математики.

Наталя ділиться своїми враженнями:

«Моя робота пов’язана з цифровими картами і зосереджена на фронтенд-розробці низки проєктів. Я займаюся створенням нових компонентів, підтримкою та вдосконаленням уже наявних. Моя мета – не просто правильно їх реалізувати, а й зробити карти естетично привабливими, а їхнє використання – інтуїтивно зрозумілим.

Я спілкуюся з фахівцями з усього світу, навчаюся в них. Я лише починаю свою кар’єру і те, що мене оточують такі талановиті люди, дуже надихає».