Студентки кафедри прикладної математики ІМФН працюють із найвпливовішими вченими світу

Кафедра прикладної математики Львівської політехніки
Зоряна Романчук та Орися Ящун

Студентки кафедри прикладної математики Інституту прикладної математики та фундаментальних наук Львівської політехніки Зоряна Романчук та Орися Ящун успішно поєднують навчання у магістратурі кафедри ПМ із роботою у престижному Міжнародному інституті прикладного системного аналізу в Австрії (International Institute for Applied Systems Analysis), у якому сьогодні понад 400 вчених зі всього світу працюють над проблемами в галузі довкілля, економіки, технології та в соціальній сфері.

Більшість працівників цього інституту є видатними світовими вченими. Так, для прикладу, дев’ять із них мають індекси Гірша понад 50, а двоє – 81 (за даними Scopus).

Безпосередні керівники наших студенток високо оцінюють їхню працелюбність та знання, які здобуті під час навчання на кафедрі прикладної математики. Зокрема, їхні бакалаврські дипломні роботи, виконані під керівництвом професора кафедри ПМ Ростислава Буня, та досвід просторового моделювання екологічних процесів зацікавили іноземних фахівців, і тепер вони допомагають реалізовувати великі міжнародні проєкти, спрямовані на створення платформи та інструментарію для підтримки прийняття зважених управлінських рішень щодо забезпечення сталого розвитку в рамках Європейської зеленої угоди.

Зоряна Романчук Орися Ящун Зоряна Романчук та Орися Ящун в Австрії Зоряна Романчук та Орися Ящун в Австрії Зоряна Романчук та Орися Ящун в Австрії Зоряна Романчук та Орися Ящун в Австрії Зоряна Романчук та Орися Ящун в Австрії Зоряна Романчук та Орися Ящун в Австрії Зоряна Романчук та Орися Ящун в Австрії Зоряна Романчук та Орися Ящун в Австрії Зоряна Романчук та Орися Ящун в Австрії Зоряна Романчук та Орися Ящун в Австрії