Студентка кафедри міжнародної інформації – дійсний член Студентської ради при Міністерстві інформаційної політики

Кафедра міжнародної інформації Львівської політехніки
Анастасія Булат

Кафедра міжнародної інформації Львівської політехніки не тільки організує навчання та наукову роботу своїх студентів, але й також проводить активну просвітницьку діяльність, сприяючи, серед іншого, реалізації їхньої активної громадянської позиції.

На риторичне запитання, чим саме навчання на кафедрі міжнародної інформації Інституту прикладної математики та фундаментальних наук відрізняється від підготовки за іншими програмами спеціальності 055/291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», найкращу відповідь дають студенти-міжнародники – майбутні інформаційні аналітики-міжнародники.

Наприклад, Анастасія Булат, студентка ІV курсу заочної форми навчання кафедри міжнародної інформації Львівської політехніки. Прагнучи закріпити у практичній діяльності здобуті теоретичні знання, Анастасія півроку тому активно долучилася до створеної при Міністерстві інформаційної політики України Студентської ради – консультативно-дорадчого органу із широкими правами, вже знаного чисельними й масштабними заходами.

Зокрема, серед пріоритетів Студради при МІП – надання рекомендацій та проведення консультацій з питань формування інформаційної політики України, забезпечення незалежного інформаційного простору України та створення позитивних інформаційних приводів до знакових дат.

Так, 31 березня 2018 року в Арт-хабі інформаційного агентства «Укрінформ» у рамках зустрічі Студентської ради при Міністерстві інформаційної політики України було встановлено Всеукраїнський рекорд кількості листівок, написаних представникам української діаспори.

15 вересня 2018 року у центрі Києва на вулиці Хрещатик за участю Міністерства інформаційної політики та проекту Lingva.Skills відбувся масштабний освітній фестиваль «Маркет мов». У рамках фестивалю пройшли лекції, майстер-класи, презентації лінгвістичних шкіл, ярмарок вакансій, кінопокази під відкритим небом, концерт та інші активності. Посольства іноземних держав представляли креативні локації з вивчення мов. Відбулася презентація сферичного кінотеатру «Україна 360». Під час «Маркету мов» було проведено наймасовіший урок з англійської мови.

24 листопада цього року за участі Міністра інформаційної політики України Юрій Стець та державного секретаря Міністерства Артема Біденка відбулися збори Студентської ради, де було підведено попередні підсумки роботи та накреслено завдання на наступний рік. Повернувшись до Львова та поринувши у підготовку до складання зимової заліково-екзаменаційної сесії, Анастасія Булат активно ділиться із одногрупниками своїм досвідом та планами на майбутнє.