Студентка кафедри МІ Руслана Медянська: «Сміливо крокуй у світ міжнародної інформації!»

Кафедра міжнародної інформації Львівської політехніки
Руслана Медянська

Мене звати Руслана Медянська і я завершила перший курс бакалаврської освітньої програми «Міжнародна інформація» в Національному університеті «Львівська політехніка». Наразі хочу поділитись своїми враженнями від навчання у Політехніці.

Ще кілька років тому не планувала навчатись у Львові, оскільки це доволі далеко від мого міста. Я народилась у Краматорську, що на Донеччині, але більшу частину свідомого життя прожила у Харкові, де планувала закінчувати школу і вступати у заклад вищої освіти.

Через повномасштабне вторгнення росії ми з родиною у березні 2022 року переїхали у місто Чернівці, де мені довелося закінчувати одинадцятий клас і здавати національний мультипредметний тест.

Оскільки майже всі заклади вищої освіти України планували дистанційний формат навчання на 2022/2023 рік, то я подала документи з мотиваційним листом на вступ у 5 різних міст України і чекала на результати. Переважно подавала документи для вступу на освітні програми, пов’язані з міжнародними відносинами чи правом.

Подати документи на вступ за освітньою програмою «Міжнародна інформація» мене підштовхнула моя мама. Вона пояснила мені важливість та необхідність наявності фахівців цієї спеціалізації у нашій країні. Ми разом ознайомилися з дисциплінами, які передбачені для навчання на міжнародній інформації, та зрозуміли, що навчання має бути дуже цікавим для мене. Бо завжди моїми сильними сторонами були знання історії та прагнення до вивчення іноземних мов.

Незабаром отримали результати, які надавали мені можливість вступити на освітню програму «Міжнародна інформація» до Національного університету «Львівська політехніка». І хоча мені довелося переїхати у Львів для навчання на офлайн-формі у Львівській політехніці, але я в жодному разі про це не шкодую!

А тепер хочу поділитись саме своїми враженнями від навчання на освітній програмі «Міжнародна інформація». Отже, як я і зазначала раніше, дисципліни, передбачені програмою, виявились дуже цікавими для мене. Найбільше мене вразив нестандартний та креативний підхід до викладання у Львівській політехніці.