Студентка кафедри ДАС перемогла в конкурсі проєктів будівництва корпусів Волинської богословської академії

Наталія Павлишин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото з нагородження

Студенти та викладачі кафедри дизайну архітектурного середовища Інституту архітектури та дизайну Національного університету «Львівська політехніка» взяли участь в урочистостях з нагоди Актового дня (вручення дипломів) у Волинській православній богословській академії в Луцьку.

Під час презентації проєктів першим виступив ректор духовного вишу, протоієрей Володимир (Вакін), який розповів про етапи формування ідеї створення нових корпусів.

Архітектурний конкурс на найкращу ескізну пропозицію архітектури корпусів Волинської православної богословської академії розпочався ще до повномасштабної війни. Його ініціювали ГО «Волинське братство св. Володимира Великого», Волинська єпархія Православної церкви України, кафедра дизайну архітектурного середовища Інституту архітектури та дизайну Національного університету «Львівська політехніка», Благодійний фонд «Музей Івана Левинського» та Українська академія архітектури.

Серед представлених на конкурс дев’яти проєктів, які виконали студенти кафедри ДАС під керівництвом професора Віктора Проскурякова і викладачів Юлії Богданової та Ігоря Копиляка, журі відзначило сім робіт.

Одноголосно визнали найкращим проєкт студентки Наталії Хижнюк, яка стала переможницею конкурсу й отримала нагороду – диплом і премію. Проєкти студентів Юрія Чолавина, Уляни Гречки, Катерини Кошеляк, Божени Волянської, Василини Огорілко, Катерини Іващук та Аліни Кушнір відзначено нагородами лауреатів і преміями.

Відповідні дипломи з преміальною нагородою переможцям та лауреатам студентського архітектурного конкурсу вручив митрополит Михаїл. Призовий фонд забезпечили ректор Волинської православної богословської академії протоієрей Володимир (Вакін) і голова Благодійного фонду «Музей Івана Левинського» Сергій Іванов-Костецький.

Фото з нагородження Фото з нагородження Фото з нагородження Фото з нагородження Фото з нагородження Фото з нагородження Фото з нагородження Фото з нагородження Фото з нагородження Фото з нагородження Фото з нагородження