Студентка кафедри екологічної безпеки та природоохоронної діяльності Інституту сталого розвитку імені В’ячеслава Чорновола Львівської політехніки Софія-Саманта Войтович взяла участь у студентській конференції в рамках The Baltic University Programme на тему Sustainable Food Production in Conditions of Climate Change.
Софія-Саманта, яка, до речі, є Студентським амбасадором 2021 (Student Ambassador 2021) Програми Балтійського університету, поділилася своїми враженнями про захід:
– У перший день конференції ми слухали про нетрадиційні, незначні та менш відомі культури та їхнє використання у харчовій промисловості, що ми можемо їсти у майбутньому та як це слід виробляти; про збільшення біорізноманіття у сільському господарстві та виробництві продуктів харчування з високою харчовою цінністю, а також дізналися багато нового про мед словацького виробництва. Дискутували про ці та ще низку інших не менш цікавих тем.
У другий день нас чекали дуже цікаві воркшопи. Один із них називався From idea to consumer та включав у себе 3 частини: характеристика цільової групи споживачів, дизайн функціонального харчування (включаючи харчові/медичні вимоги) та як продавати свій товар (бізнес-стратегія).
Багато нових і цікавих відомостей ми почули на цих семінарах. Такого роду конференції – це чудова можливість для студентів дізнатися багато нового, познайомитися з новими людьми.
За підсумками участі у проекті студентка Університету отримала відповідні сертифікати.