Сталий розвиток – на перспективу: студентів Університету нагородили за перемогу в конкурсі есе

Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»
 нагородження студентів-політехніків

У великій сесій залі Львівської обласної ради відбувся День сталого розвитку. Під час заходу нагородили студентів-політехніків, які перемогли у конкурсі есе «Міста та сталий розвиток».

Львівська політехніка є партнером програми діяльності ПРООН в Україні. Її студенти беруть активну участь у багатьох програмах, які організовує ПРООН. Один із них – конкурс есе. Цього разу до нього долучилися міжнародники та енергетики. Вони проаналізували проблеми сучасного міста і висловили власне бачення їхнього розв’язання. Журі відзначило п’ять найкращих робіт у різних номінаціях. Завідувачка кафедри політології та міжнародних відносин Галина Луцишин привітала переможців, вручила їм цінні подарунки та сувеніри.

Отож, лідери цьогорічного конкурсу: Владислав Тарахтій (номінація «Актуальність викладених думок та цілеспрямованість ідей»), Катерина Перепелиця (номінація «Послідовність та логіка в аргументації висловлення своєї точки зору»), Маркіян Тараканов (номінація «Практичність висновків та пропозицій»), Анна Лукасевич (номінація «Щирість та усвідомлення особистої відповідальності перед суспільством»), Юлія Захаревич (номінація «Неординарність погляду автора і креативність»).

– Тема есе «Міста та сталий розвиток» зумовлена тим, що зростає роль урбанізації, трансформується спосіб життя людей. А все це вимагає збалансованості економічного, соціального та екологічного розвитку, який дозволить і теперішньому, і майбутнім поколінням містян задовольняти свої потреби без загрози для довкілля. Тому студенти у конкурсних роботах висловлювали власне бачення того, що може зробити місто в контексті досягнення цілей сталого розвитку, що можемо зробити ми, щоб досягти успіху у впровадженні цілей сталого розвитку на місцевому рівні, – розповідає професорка Галина Луцишин.

День сталого розвитку традиційно організовують у 13-ти областях України. У цьогорічному заході, що відбувся у нашому місті, взяли участь: координаторка ПРООН з місцевого розвитку у Львівській області Ірина Галайко, заступник директора департаменту Облдержадміністрації Андрій Кісера, заступник керуючого справами Облради Іван Собко, очільник Стартап-школи, завідувач кафедри адміністративного та фінансового менеджменту ІАПО Назар Подольчак та інші. Учасники працювали у двох секціях.

Львівщина понад 10 років тому розпочала співпрацю за програмою ПРООН «Сталий розвиток, орієнтований на громаду». Вона ґрунтується на 17-ти цілях розвитку людства, серед яких: подолання бідності, голоду, міцне здоров’я і добробут, якісна освіта, доступна та чиста енергія, гідна праця та економічне зростання тощо. Отож, втілюючи ці засади, ми доможемося поліпшення життя не лише тепер, а й на майбутнє. Вже вдалося зреалізувати близько двох тисяч проектів.

 нагородження студентів-політехніків  нагородження студентів-політехніків  нагородження студентів-політехніків  нагородження студентів-політехніків  нагородження студентів-політехніків  нагородження студентів-політехніків  нагородження студентів-політехніків  нагородження студентів-політехніків  нагородження студентів-політехніків  нагородження студентів-політехніків  нагородження студентів-політехніків