Студентів та менторів запрошують до участі в українсько-канадському конкурсі з міського планування

За матеріалами сайту Міністерства освіти і науки України
Заставка до матеріалу

Українських студентів запрошують взяти участь у 6-місячному конкурсі з міського планування «Плануємо разом», який об’єднає студентські групи з України та Канади для пошуку інноваційних дизайнерських рішень щодо відновлення зруйнованих міст в Україні.

До сформованих команд увійдуть 5 студентів зі спеціальності міського планування з додатковими 3 студентами з інших дисциплін. У кожній команді має бути принаймні 2 українські студенти і 2 канадські. Команди буде створено на основі вподобань, зазначених у формі заявки, а також певного рівня досвіду.

Кожній команді буде призначено місто, яке вона має дослідити, проаналізувавши документи планування та новини про ці міста під час війни. Здебільшого об’єктом дослідження будуть громади, які приблизно містять від 50 000 до 120 000 жителів та були повністю зруйновані. Команда сформує майбутнє бачення про те, яким має бути місто та як воно функціонуватиме після завершення відбудови.

Будь-яка грошова компенсація студентам надаватиметься на основі потреб. У підсумку кожна команда отримає одноразову грошову суму ($500-$1000 CAD), яка буде розподілена лише між українськими студентами. Грошові призи також нададуть найкращим командам наприкінці змагань і розділять лише між українськими учасниками.

Крайній термін подання заявки27 вересня 2023 року.

А якщо хтось бажає долучитись як ментор, який раз на два тижні зустрічатиметься з командами, проводитиме тематичні семінари або стане частиною суддівських комітетів, то потрібно заповнити форму зацікавленості.

Докладніше про конкурс