Студентами-енергетиками Львівської політехніки зацікавилася китайська фірма та Пекінський університет

Наталія ПАВЛИШИН, Тижневик «Аудиторія»
на зустрічі з делегацією з Китаю

Днями до Львівської політехніки завітала делегація з Китаю — представники державної компанії CNNC China Zhongyuan Engineering Corp та Tsinghua University. Зустріч відбулася з проректором із міжнародних зв’язків нашого університету Олегом Матвійківим, директором Інституту енергетики та систем керування Андрієм Лозинським, а також викладачами ІТРЕ — Інесою Большаковою та Сергієм Убізським, ІЕСК — Михайлом Семераком.

— Це перша наша зустріч із представниками цієї компанії та університету. CNNC China Zhongyuan Engineering Corp обслуговує атомні станції, будує енергоблоки в різних країнах світу. Нині вона виходить на ринок України і зацікавлена у співпраці з університетами, зокрема й Львівською політехнікою, які готують майбутніх енергетиків. У межах цієї зустрічі китайська делегація ознайомила зі своїми можливостями підготовки фахівців, а також запросила наших студентів до університету в Пекіні. Навчання — цілковито за їхній рахунок, — розповів проректор Олег Матвійків. — Звичайно, ми зацікавлені, щоб це було навчання за програмою подвійних дипломів чи за спільною магістерською програмою, щоб студенти могли вчитися в нас, і в Пекіні.

Опісля відбулося знайомство зі студентами ІЕСК та ІТРЕ. А також представили лабораторії, які є практичною базою в нашому університеті.

— Студентів зійшлося чимало, мали багато запитань. Загалом зустріч пройшла вдало, на чому й наголошували наші гості. Звичайно, їх цікавить щоб до них на навчання поїхали найкращі студенти, які знають англійську мову. При розмові з ними в ІЕСК, Андрій Лозинський наголосив, що для якісної підготовки студентів, важливо, щоб була практична складова, в чому допомагають саме лабораторії, які компанії відкривають у нашому університеті. Загалом, мушу наголосити, що це лише перша зустріч і як надалі розвиватиметься співпраця, побачимо, — додав Олег Михайлович.

на зустрічі з делегацією з Китаю на зустрічі з делегацією з Китаю на зустрічі з делегацією з Китаю на зустрічі з делегацією з Китаю на зустрічі з делегацією з Китаю на зустрічі з делегацією з Китаю