Студентам і фахівцям у галузі силікатних матеріалів: вийшов з друку посібник із технології в’яжучих речовин

Кафедра хімічної технології силікатів Львівської політехніки
Фрагмент обкладинки книжки

Викладачі кафедри хімічної технології силікатів Інституту хімії та хімічних технологій Львівської політехніки Зенон Боровець, Ярослав Якимечко, Ірина Луцюк видали навчальний посібник «Технологія виробів на основі повітряних в’яжучих речовин». Він призначений для вивчення дисципліни «Хімічна технологія повітряних, автоклавних та гідравлічних в’яжучих речовин», яка включена до переліку вибіркових освітніх компонентів циклу професійної підготовки освітньо-професійної програми «Хімічні технології тугоплавких неметалевих і силікатних матеріалів» для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти.

У навчальному посібнику розглянуто основи технології одержання будівельних матеріалів та виробів на основі повітряних в’яжучих речовин. Викладено основні поняття, терміни, визначення, класифікації в’яжучих композицій різного складу та їхніх властивостей. Наведено загальні відомості про фізико-хімічні процеси тверднення в’яжучих композицій.

Навчальний посібник призначено для здобувачів закладів вищої освіти, а також аспірантів, наукових та інженерно-технічних спеціалістів у галузі хімічної технолоґії та інженерії.

Боровець З. І. Технологія виробів на основі повітряних в’яжучих речовин : навч. посіб. / З. І. Боровець, Я. Б. Якимечко, І. В. Луцюк. – Львів: Растр-7, 2024. – 136 с. ISBN 978-617-8164-66-9.