Студент Університету здобув друге місце у конкурсі «Український визвольний рух 1920-х – 1950-х років ХХ ст.»

За матеріалами агенції «Гал-інфо»
Петро Муха

17 грудня 2016 року Центр досліджень визвольного руху підбив підсумки конкурсу студентських наукових робіт «Український визвольний рух 1920‑х – 1950‑х рр.». На фінал конкурсу, який відбувся у стінах Українського Католицького університету, з’їхалося 14 учасників (з-поміж 18, які брали участь).

Перше місце в конкурсі здобув Сергій Гуменний (Тернопільський національний педагогічний університет ім. Гнатюка) із роботою «Українці vs Корпус охорони прикордоння: радянсько-польський кордон як фактор українського національно-визвольного руху 1920–1930 х рр.».

Друге місце посіла стаття Петра Мухи (Національний університет «Львівська політехніка») «Картографування діяльності УПА в 40-х роках ХХ століття». Судді підкреслили прикладну цінність та перспективність цього дослідження в плані створення інтерактивних карт з історії УПА та Української революції 1917–1921 рр.

І третє місце дісталося Валентині Арабаджи (Донецький державний університет управлінння, м. Маріуполь) за роботу «Донбас у документах організації українських націоналістів». На думку конкурсної комісії, Валентина вперше розглянула проблему Донбасу під таким кутом: не історія підпілля в Донецькій обл., а саме тема Донбасу в документації визвольного руху.
 

Фото із сайту «Гал-інфо»