Студент Львівської політехніки в рамках проекту «Авіатор 2017» побував у Парижі, Ле Бурже та Діснейленді

За матеріалами сайту 032.ua
Герб Львівської політехніки

Сто українських студентів технічних спеціальностей відвідали престижний авіаційний форум Paris Air Show 2017 Le Bourget. Серед них – і студент Національного університету «Львівська політехніка» Роман Ганус.

Поїздка сотні талановитих і цілеспрямованих студентів в Париж є підсумком їх участі у масштабному освітньому проекті «Авіатор 2017». Раніше серед 6 500 конкурсантів експертне журі на чолі з відомим конструктором Дмитром Ківою визначило сотню кращих, яка отримала право відвідати найбільшу профільну виставку у світі, побачити досягнення світової авіації, перейняти досвід зарубіжних фахівців і в майбутньому застосувати його на благо України.

Молоді авіатори були у захваті від Ле Бурже 2017, в якому з 19 до 25 червня взяли участь 2 400 експонентів, 200 офіційних делегацій і де були представлені 130 літаків усіх типів і призначень.

Українські студенти побачили літак-новинку 787-10 Dreamliner, транспортний вертоліт CH-47 Chinook, демонстраційний політ 737 MAX 9, шале з інноваціями майбутнього від лідера авіабудування Boeing. Авіагігант Airbus показав на форумі пасажирські літаки A350, A321, A380, вертольоти Eurofighter Typhoon і Tigre HAD і дав можливість відвідувачам виставки зробити віртуальний візит на Міжнародну космічну станцію в своєму павільйоні. Сто переможців проекту «Авіатор 2017» побували також біля стенду вітчизняної компанії «Прогрестех Україна» і побачили дебютанта форуму – середньомагістральний вантажний літак 132D від ДП «Антонов».

– Так сталося, що я єдиний студент зі Львова, який увійшов до сотні переможців конкурсу «Авіатор 2017». Добре, що проект розширює свою географію, долучаються до нього нові виші, все більше молодих людей отримують шанс заявити про себе, проявити свої здібності та поїхати на виставку Ле Бурже, куди простому студенту самотужки потрапити важко, – розповів студент Львівської політехніки Роман Ганус.

У рамках поїздки до Франції сто переможців конкурсу також побачили основні визначні пам’ятки Парижа і побували у Діснейленді.