Студент Інституту архітектури та дизайну створив для Львова сучасний концепт автостанції № 4

За матеріалами Львівського порталу
Фрагмент візуалізації ідеї Віталія Дяка

Студент кафедри архітектурного проєктування Інституту архітектури та дизайну Львівської політехніки Віталій Дяк створив сучасний концепт автостанції № 4 і готовий подарувати його Львову безкоштовно.

За словами автора, він обрав проєкт реконструкції автостанції № 4 як тему для дипломного проєкту під керівництвом викладачів кафедри архітектурного проєктування – асистентки Оксани Кашуби та старшого викладача В’ячеслава Якубовського.

– Пропоную цю станцію розмістити на території, яка зараз належить «Укрзалізниці». Як мені відомо, Львівська міськрада веде перемовини щодо її викупу. Ця ділянка має гарну локацію, де перетинаються кілька видів громадського транспорту: трамваї, автобуси та поїзди, – повідомив проєктувальник.

Неподалік ділянки, яку можна перетворити в сучасну автостанцію, розташовані залізничні колії, що ведуть у напрямку Рясне-1 та Рясне-2. Студент пропонує використати їх як додатковий громадський транспорт у вигляді «рейкового автобуса», що суттєво розвантажить вулицю Шевченка. Також із цієї локації могли б вирушати рейси до ЄС у напрямі КПП «Краковець».

– Якби мій проєкт втілили в життя, то для мене це було б великою перемогою, – мріє Віталій Дяк.