Студент ІІМТ – серед переможців XIІ Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт «Золотий каштан»

За матеріалами порталу «Вища освіта»
університет харчових технологій

7 листопада на базі Національного університету харчових технологій відбулася підсумкова конференція XIІ Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з актуальних проблем пакувальної індустрії «Золотий каштан», на якій свої наукові роботи захистили цьогорічні переможці конкурсу.

Цього року конкурсні роботи оцінювали у 4 номінаціях: «Конструювання та дизайн упаковки», «Технології і обладнання виготовлення пакувальних матеріалів та упаковки», «Технології пакування та пакувальне обладнання», «Упаковка – елемент логістики». У кожній з них професійне журі визначило по три переможці, які після публічного захисту своїх робіт на конференції були відзначені дипломами І, ІІ чи ІІІ ступеня.

Зокрема, у номінації «Технології пакування та пакувальне обладнання» перше місце здобув студент Інституту інженерної механіки та транспорту Національного університету «Львівська політехніка» Василь Червоняк за конкурсну роботу «Обґрунтування параметрів механізму первинного орієнтування упаковки» (керівник – к.т.н., доцент кафедри механіки та автоматизації машинобудування Юрій Шоловій).

Підсумки ХII Всеукраїнського конкурсу «Золотий каштан»

Переможці конкурсу були нагороджені дипломами Міністерства освіти і науки України, Інституту модернізації змісту освіти МОН, золотими медалями від Клубу пакувальників України, подарунками від НУХТ і Клубу пакувальників України. Також було вручено грамоти Клубу пакувальників науковим керівникам переможців.

Після завершення конференції наукові керівники студентів-переможців і викладачі вишів України, у яких готують спеціалістів різних галузей пакувальної індустрії, зібралися на круглому столі, де активно обговорювали методологію підготовки фахівців у розрізі останніх вимог сучасності.