Стартував конкурс на здобуття обласної премії імені Митрополита Андрея (Шептицького) у 2024 році

За матеріалами порталу «Освіта Львівщини»
Заставка до матеріалу

Стартував конкурс на здобуття обласної премії імені Митрополита Андрея (Шептицького) у 2024 році, проведення якого має на меті привернути увагу суспільства до одного із найвидатніших національних і духовних лідерів України Митрополита Андрея графа Шептицького та його діяльності у різних суспільних сферах – економічній, політичній, соціальній, духовній, а також стати інструментом, здатним вплинути на забезпечення сталого розвитку науки, меценатства, підприємництва, державності, духовно-культурного і соціального середовища Львівщини й України.

Премію присуджують за особливо цінні наукові праці з богослов’я, мистецтвознавства, краєзнавства, педагогіки, медицини, екології, опубліковані (випущені у світ) впродовж останніх трьох років, та практичну діяльність – меценатство, підприємництво, державне управління, а також за вагомий внесок особи в економічний, суспільний та духово-культурний розвиток України.

Для участі у конкурсі висувають наукові праці, які є результатом доробку як одного автора, так і колективу авторів (не більше трьох осіб).

Премію і звання лауреата премії присуджують у двох номінаціях:

  1. за створення наукових праць, опублікованих впродовж останніх трьох років, але не пізніше як за три місяці до їх висунення на здобуття цієї Премії (у підномінаціях: «Богослов’я», «Мистецтвознавство», «Краєзнавство», «Педагогіка», «Медицина», «Екологія»);
  2. за вагомі внески у розвиток меценатства, підприємництва, державності, культури (у підномінаціях: «Меценатство», «Розвиток підприємництва», «Державність», «Культура»).

Конкурсна комісія визначить по одному лауреату у двох номінаціях та присвоїть їм звання лауреатів премії, а також переможцям конкурсу вручатимуть пам’ятні відзнаки і дипломи та виплачуватимуть грошову винагороду в сумі 200 тисяч гривень кожному за рахунок коштів, передбачених в обласному бюджеті на 2024 рік.

До участі у Конкурсі запрошують:

  • студентів закладів вищої та фахової передвищої освіти;
  • дослідників (науковців);
  • працівників медицини, освіти, науки, органів державного управління, місцевого самоврядування;
  • підприємців;
  • меценатів;
  • громадських діячів Львівської області.

Документи на здобуття премії приймають з 10 до 30 вересня 2024 року.

Докладніше – на порталі «Освіта Львівщини».