Стартував конкурс на здобуття обласної премії імені Митрополита Андрея Шептицького у 2023 році

За матеріалами порталу «Освіта Львівщини»
Заставка до матеріалу

Стартував конкурс на здобуття обласної премії імені Митрополита Андрея Шептицького у 2023 році. Буде визначено по одному лауреату у двох номінаціях, орієнтовно розмір премії становитиме 200 тисяч гривень. Про це розповів на брифінгу у Львівській обласній адміністрації директор департаменту освіти і науки ЛОВА Олег Паска.

Проведення конкурсу має на меті привернути увагу суспільства до одного з найвидатніших національних і духовних лідерів України Митрополита Андрея графа Шептицького та його діяльності у різних суспільних сферах: економічній, політичній, соціальній, духовній, а також бути інструментом, здатним вплинути на забезпечення сталого розвитку науки, меценатства, підприємництва, державності, духовно-культурного і соціального середовища Львівщини й України.

Премія є нагородою за вагомі внески в розвиток меценатства, підприємництва, державності, культури, а також за створення наукових праць, що мають велику наукову та практичну цінність й належать до царин, які перебували у полі уваги Митрополита: богослов’я, мистецтвознавства (у розрізі української ідентичності), краєзнавства, медицини (у розрізі подолання негативних наслідків війни), педагогіки, екології.

У 2023 році в конкурсі можуть взяти участь:

  • студенти закладів вищої та фахової передвищої освіти;
  • дослідники (науковці);
  • працівники медицини, освіти, науки, органів державного управління, місцевого самоврядування;
  • підприємці;
  • меценати;
  • громадські діячі Львівської області.

Премію та звання лауреата Премії присуджуватимуть у двох номінаціях:

  1. за створення наукових праць;
  2. за вагомі внески у розвиток меценатства, підприємництва, державності, культури.

Документи на здобуття премії подають до 30 вересня 2023 року до департаменту освіти і науки ЛОВА особисто або надсилають через засоби поштового, електронного зв’язку на адресу: 79000, м. Львів, вул. Просвіти, 4А, donloda@ukr.net з позначкою «Премія імені Митрополита Андрея Шептицького».

Докладніше – на порталі «Освіта Львівщини».