Стартувала ІІ сесія Освітньої академії з обговорення реалізації проєкту, розробленого у Львівській політехніці

За матеріалами сайту Львівської обласної військової адміністрації
Маргарита Носкова

26 квітня 2023 року у Львові стартувала ІІ сесія Освітньої академії з питань обговорення реалізації проєкту «MOODLE – це про100».

MOODLE, платформу для дистанційного навчання, використовують у всьому світі. На Львівщині її почали застосовувати у 2021 році у зв’язку з нагальною необхідністю організувати дистанційний навчальний процес в умовах пандемії COVID-19, а пізніше – під час воєнного стану.

Задля навчання педагогів користуватися платформою у Центрі інноваційних освітніх технологій Національного університету «Львівська політехніка» за підтримки департаменту освіти і науки Львівської обласної військової адміністрації у 2021 році розробили проєкт «MOODLE – це про100».

«З початком карантину ми були в пошуку програми чи платформи, яка дала б змогу кожному закладу освіти, незалежно від обставин, переходити на інші форми навчання (з очної на дистанційну і навпаки), без втрат в якості і зі збереженням безпечного середовища. Сьогодні ми сподіваємося, що зможемо напрацювати спільний маршрут з врахуванням потреб і педагогів, і департаменту освіти та науки у користуванні платформою MOODLE для того, щоб забезпечити максимальний комфорт у роботі на дистанційній формі навчання як для вчителів, так і для учнів», – зазначила Маргарита Носкова, директорка Центру інноваційних освітніх технологій Львівської політехніки.

Станом на сьогодні навчання щодо підвищення кваліфікації з організації роботи на платформі «MOODLE» у межах проєкту «MOODLE – це про100» пройшли вже 2674 педагоги з Львівщини. Саму платформу успішно використовують у 196 закладах освіти Львівської області.

Друга сесія Освітньої академії триватиме два дні – 26 та 27 квітня. Загалом у заході беруть участь представники 60 шкіл та ліцеїв Львівщини, представники органів місцевого самоврядування, освітяни.

Програма другої сесії Освітньої академії включає обговорення розбудови освітнього середовище як спільної відповідальності територіальної громади, виклики та досягнення закладів освіти у використанні платформи MOODLE, а також роботу учасників у командах.

Докладніше – на сайті Львівської обласної військової адміністрації.