«Співпраця допоможе вирішити багато речей»: професор Університету Олег Карий про Львівську агломерацію

За матеріалами порталу «Твоє місто»
Олег Карий

Що таке агломерація, якою буде Львівська, що конкретно вже вдалося зробити, які проблеми розв’язати, а які ще попереду? На ці та інші запитання відповіли представники обласної та міської влади, також експерти, залучені до розвитку Львівської агломерації, під час дискусії, яка відбулася в межах цьогорічної «Майстерні міста» у Львові.

Доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри менеджменту організацій Інституту економіки і менеджменту Львівської політехніки, експерт зі стратегічного планування Фонду розвитку місцевої демократії імені Єжи Регульського Олег Карий стверджує, що економічні наслідки для громад, агломерації та всієї країни зводяться не лише до ВВП на душу населення:

– Є багато різних вимірів, за якими можна визначити, як громада, населений пункт розвивається – краще чи гірше. Це обсяги виробництва, а для країни – експорту. Ми говоримо про обмін робочою силою, вільними територіями для розвитку. Вартість нерухомості також демонструє, наскільки добре є в цій громаді. Якщо люди готові платити за житло великі гроші, то там варто жити. Є і великий вплив логістики: квартири біля метро в Києві чи далеко від основних комунікацій коштуватимуть по-різному. Є багато речей, які швидко проявляються і які може допомогти вирішити співпраця.

Повний текст – у матеріалі На роботу до Львова, на відпочинок – за місто, або що нам дасть Львівська агломерація на сайті «Твоє місто».