Світовий Конґрес Українців вдячний Львівській політехніці за багаторічну співпрацю

Ірина МАРТИН, Тижневик «Аудиторія»
Анна Кісіль зустрілася з Юрієм Бобалом

Віце-президент Світового Конґресу Українців (СКУ), голова Світової федерації українських жіночих організацій (СФУЖО) Анна Кісіль із Торонто (Канада), випускниця Львівської політехніки, зустрілася з ректором університету Юрієм Бобалом і подарувала йому подяку та іменну булаву, виконану в косівській кераміці.

Основна мета візиту ― подякувати очільникові Політехніки за сприяння співпраці, зокрема спільне проведення масових заходів світового українства. Гостя наголосила, що цю співпрацю надзвичайно цінує президент Світового конгресу українців Павло Ґрод і екс-очільник Євген Чолій.

Ця нагорода (подяка і булава ― ред.) надзвичайно важлива для Львівської політехніки ― як визнання світового українства жінок такої важливої для України співпраці. Пригадую, майстер, який виготовляє булави, Р. Власідзе дуже гарно сказав: булава ― це не зброя, а духовна сила українського народу, ― зауважив Юрій Ярославович.

Гостю супроводжувала очільниця МІОК Ірина Ключковська. Ці дві інституції ― МІОК і СФУЖО ― у вересні організують у Львові форум «Українка у світі», на який запросять впливових і знаних українок.

Це буде перший великий форум. На стратегічній сесії у Києві ми вже погодили його заходи, а також основні питання конференції, яку проведемо після форуму, у жовтні. Сподіваємося на приїзд впливових людей, ― поділилася планами пані Ключковська.

Анна Кісіль зустрілася з Юрієм Бобалом Анна Кісіль зустрілася з Юрієм Бобалом