Школярів зі всієї країни запрошують на навчання в Українську дистанційну школу, що працює на базі Політехніки

За матеріалами сайту Львівської обласної військової адміністрації
Фото із брифінгу

У приміщенні Львівської обласної військової адміністрації відбувся брифінг щодо старту набору в Українську дистанційну школу (УДШ) на 2022/2023 навчальний рік, на якому йшлося про особливості навчання та освітні можливості для учнів.

Про цьогорічні особливості організації навчання в УДШ, нововведення та важливість якісної освіти в умовах війни розповідали Іван Собко, заступник голови ЛОДА, Олег Паска, директор департаменту освіти і науки ЛОВА, та Маргарита Носкова, керівниця Української дистанційної школи, директорка Центру інноваційних освітніх технологій Національного університету «Львівська політехніка».

– Українська дистанційна школа стала можливою завдяки кільком крокам. По-перше, завдяки тому, що в час початку ковіду голова адміністрації Максим Козицький та керівництво знайшли кошти і одразу розпочали навчання вчителів у Львівській політехніці, в Центрі інноваційних освітніх технологій Маргарити Носкової. Вони мали відповідний досвід, і, коли почалась війна, волонтери з числа цих вчителів створили такий унікальний проєкт. По-друге, це підтримка і розуміння Міністерства освіти і науки. В нас була заступниця міністра освіти і науки Віра Рогова, яка підтримала розвиток УДШ. По-третє, це постійна робота Центру інноваційних освітніх технологій Національного університету «Львівська політехніка». Львівщина була першою, і нам приємно, що наш проєкт беруть за основу інші університети країни, – розповів Олег Паска.

Українські школярі, що перебувають за кордоном, зможуть поєднувати навчання за програмами країни свого тимчасового перебування та навчатись за українськими стандартами в УДШ. Для дітей, що не мають можливості заходити на уроки в режимі реального часу, такий проєкт дає можливість навчатись та засвоювати матеріал без прогалин, оскільки доступ до нього відкритий 24/7.

– Хочу наголосити на тому, що навчання було і залишається безкоштовним і орієнтоване в першу чергу на дітей внутрішньо переміщених осіб, дітей, які перебувають на окупованих територіях або в зоні активних бойових дій, а також дітей, які через війну були вимушені виїхати за кордон та перебувають у будь-якій точці світу.

Ми – ліцензована школа, і я пишаюсь тим, що цього року ми вже мали випуск 9-х та 11-х класів. 93% учнів, які випустились у нас з 9-го класу, залишились навчатись в УДШ і надалі. Багато дітей, які після деокупацїі повернулись у свої школи, продовжили навчання в нас, наголошуючи на тому, що його якість дозволяє реалізовувати їхні бажання і потреби. Ми відкриті до співпраці і хочемо подякувати всім, хто в той чи інший спосіб допомагав нам. Хочу наголосити, що у Львівській політехніці є магістерська програма підготовки викладачів дистанційного навчання і частина випускників цієї програми працювала в УДШ. Це ще один показник того, що це працює!

Навчання в УДШ здійснюється за державними стандартами та в повному обсязі. Враховуючи специфіку дистанційного навчання хочу наголосити, що немає дисциплін, які не можна вивчати дистанційно. В УДШ викладають навіть фізкультуру! Зараз є 86 вчителів. Ми розглядаємо ще 10 кандидатів на посаду вчителя Української дистанційної школи, – поінформувала присутніх Маргарита Носкова.

Докладніше про брифінг, що цьогоріч чекає на учнів УДШ, як її знайти і долучитись до неї – на сайті Львівської обласної військової адміністрації.

Фото із брифінгу Фото із брифінгу Фото із брифінгу