«Що робили на канікулах?»: розповідають студенти Львівської політехніки

Ольга Мацьків, тижневик «Аудиторія» Центру комунікацій
гірський лижник

Олег Кузик, другокурсник Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології:
«Мав час і для родини, і для друзів»

Відпочинок почався зі свят, а це гарний час із родиною, близькими та друзями. Особливо це потрібно після складного семестру та сесії. Під час канікул відбувалася Міжнародна онлайн-олімпіада з лінгвістики, для якої я допомагав складати завдання. Окрім того, трохи часу присвячував роботі з мікроконтролерами «Arduino». Дуже класно, що для студентів програми «Інтернет речей» останнього тижня наш керівник разом із компанією EPAM організували інтенсив з дисципліни «Операційні системи». Тепер буде легше вчити її впродовж семестру. На відпочинок час теж знайшовся. Часто збиралися з друзями, щоб пограти настільні ігри. А коли погода була не надто хорошою, то читав книжки, переглядав фільми та серіали.

Вікторія Люкова, третьокурсниця Інституту економіки і менеджменту:
«Активно та з користю»

На канікулах багато часу була зі сім’єю. Нарешті подивилася фільми «Божевільна», «Ігри Ганнібала», «Берінський синдром». Багато читала, зокрема книги «Людина Розумна» Ювала Ноя Харарі, «Магія ранку» Гела Елрода та «Крутість тобі личить» Джени Сінсеро. Також приділила час підтримці фізичної форми. І, мабуть, найважливіше – нарешті почала бігати щодня, адже зима дозволяє. Окрім цього, встигла побувати у Польщі.

Остап Деркач, другокурсник Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології:
«Відпочивав на повну!»

Перше, про що хочеться згадувати після канікул, – Різдво. Збереження українських традицій важливе для моєї родини. Цьогоріч уже звично ходив колядувати з вертепом, а також з церковним братством. Також був на виставі «Вечори на хуторі біля Диканьки», чимало читав. Багато часу приділяю спорту. Під час канікул разом зі своєю командою грав у футзал за рідне село Пісочну.

Божена Козюта, п’ятикурсниця Інституту гуманітарних та соціальних наук:
«Присвятила час навчанню та стажуванню»

Мені давно було цікаво, як створюють Instagram-маски. Випадково побачила відео однієї блогерки, яка покроково пояснювала процес. Вирішила спробувати зробити свою маску. Для цього мені треба було ще попрацювати у фотошопі та в програмах, які моделюють 3D-об’єкти. До того ж переглянула ще сорок уроків на YouTube. Але результат того вартий. На канікулах робила соціологічні опитування, адже моя спеціальність – соціологія і соціальна робота. Одна київська соціологічна компанія співпрацює з нашою кафедрою, тому маємо можливість одразу практикуватися. Більшість опитувань – на політичні теми. Щомісяця здійснюємо хоча б одне. Цієї зими ще був проєкт від Світового банку стосовно судової системи. Мені дуже подобаються квіти. Мала давню мрію – попрацювати флористом. Але для цього потрібен був досвід, якого у мене не було. На канікулах троє знайомих надіслали вакансію флориста з однієї й тієї ж крамниці. І я пройшла стажування!

Божена Козюта Вікторія Люкова Олег Кузик Остап Деркач