Сергій Притула на BEST Training Week у Львівській політехніці: волонтерство, лідерство та виклики для молоді

Вікторія Бугайова, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото із зустрічі у Львівській політехніці

Щороку BEST Training Week пропонує студентам можливість розширити свої знання, вміння та перспективи за допомогою безкоштовних тренінгів, лекцій і воркшопів. Цей захід надає унікальну можливість безкоштовно відвідати тренінги, лекції та воркшопи від найкращих експертів і провідних компаній. У рамках цього тижня студенти отримують досвід і знання, які допоможуть їм у майбутньому професійному та особистісному розвитку.

Одним із найочікуваніших спікерів цього року став Сергій Притула – український громадський та політичний діяч, волонтер, телеведучий та засновник благодійного фонду. 10 вересня він відвідав Львівську політехніку, де виступив перед студентами з натхненною лекцією. Повна зала студентів зібралася, щоб почути про волонтерство, діяльність його благодійного фонду та співпрацю з міжнародними організаціями.

У своїй лекції спікер зосередився на темах волонтерства, діяльності його благодійного фонду та викликах, які чекають на українську молодь у майбутньому. Протягом свого виступу Притула підкреслив важливість небайдужості й активної участі в суспільному житті, звертаючись до студентів із закликом брати на себе відповідальність і проявляти ініціативу вже зараз:

«Основний мій посил в спілкуванні з молоддю – це величезне прохання бути небайдужими. Величезне прохання в час, коли найкращі люди пішли захищати нас на фронт, вчитися брати на себе відповідальність та ініціативу, починаючи зі студентства. Адже якщо ви не «наб’єте» руку в цьому зараз, потім це буде робити набагато важче».

Сергій Притула поділився історіями з власного досвіду волонтерства та діяльності його благодійного фонду, який став одним із найбільших у країні. Він розповів про складнощі й досягнення під час співпраці з міжнародними організаціями та іншими благодійними фондами, що підтримують Україну в час війни. Притула звернув увагу на важливість прозорості та ефективності під час організації зборів коштів, підкресливши, що люди готові допомагати, коли довіряють.

«Ставте собі питання «На якій ділянці я можу бути максимально корисним?» – наголосив Сергій Притула, закликаючи студентів знайти свої сильні сторони й застосувати їх для допомоги країні та суспільству.

Притула також розповів про стратегії залучення донатів на підтримку Збройних сил України та різноманітних волонтерських ініціатив. Він акцентував увагу на важливості правильного поширення інформації про збори, особливо в соціальних мережах, де прозорість і відвертість є ключем до успішного залучення допомоги. Це дало студентам багато практичних порад, як діяти ефективно у волонтерських проєктах та благодійній діяльності.

Сергій Притула також звернувся до молоді з порадами щодо майбутніх викликів. Він зазначив, що молоді українці повинні бути готові до відповідальності, активно брати участь у розвитку держави та ставати лідерами у своїх сферах. Пан Сергій підкреслив феномен українства та особливості національної свідомості, які в умовах війни стають дедалі більш очевидними.

Лекція викликала велику зацікавленість серед студентів, і вони мали змогу поставити Сергію Притулі багато запитань. Слухачів цікавили як волонтерські проєкти та діяльність його фонду, так і особисті моменти з життя.

Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці